Corupția cetății și a cuvântului

Corupția cetății și a cuvântului

0 357

,, Corupția cetății începe cu corupția cuvintelor. ,,
Platon

În acest moment, aflăm oficial că 9 țări încetează vaccinarea cu vaccinul Astra Zeneca – inclusiv țări serioase precum Danemarca – din cauza proliferării reacțiilor negative.
Imediat, autoritățile române și presa coruptă cu zeci de milioane de euro, afirmă rapid că acest vaccin este sigur. Astfel, ei neagă în grabă principiul precauției pe care ei înșiși l-au propus în multe alte circumstanțe. Acest lucru demonstrează în mod clar geometria variabilă a acțiunilor / deciziilor guvernamentale și justifică îndoielile pe care cineva le poate avea cu privire la meritele lor.
EMA (Agenția Europeană pentru Medicamente) scanează fără o examinare aprofundată preocupările ridicate de Danemarca, Norvegia, Islanda și țările baltice cu privire la riscurile vaccinului Astra Zeneca. Expresia „nimic nu dovedește riscul” nu înseamnă nimic. EMA dar nu numai, are nevoie de un audit serios. Cine controlează?
Cum să fii încrezător în fața unor astfel de contradicții flagrante.
Cuvântul lui Gheorghiță sau Mihai Gâdea ar avea o valoare mai mare decât cea a 7 în mod egal dacă nu chiar țări mai dezvoltate? Desigur că nu!
Adevărul este că majoritatea acțiunilor și deciziilor guvernelor au o logică care nu este ceea ce este explicat atunci când sunt anunțate. Pentru cei de la putere, este vorba despre acceptarea deciziilor prin prezentarea lor ca justificată de motive acceptabile atunci când obiectivele urmărite nu sunt.

Luăm decizii pentru a satisface o agendă ascunsă, dar pentru a le face acceptabile prezentăm motive care doar par logice și convingătoare.

Aceasta este practica americană a construcțiilor paralele: pentru încolțirea unui presupus vinovat, se folosesc mijloace ilegale, inadmisibile, dar la sfârșitul operațiunii, de exemplu printr-o mărturisire-denunțare sau printr-un subterfugiu, intrăm în legalitate pentru a putea prezenta cazul instanțelor de judecată.
Ceea ce se comunică nu corespunde căilor, motivelor, cauzelor care au dus la luarea deciziilor; sunt tipuri de construcții paralele, care au ca scop inducerea în eroare a rațiunii. Urmăresc sistematic ă ascundă adevărata logică pe care ea, desigur, o are tot interesul să rămână ascunsă. Construcțiile paralele sunt utilizate pe scară largă de către state, ele fac parte din panoplia înșelăciunii, cum ar fi operațiunile de pavilion fals, pavilioane false.
Disjuncția realului și a semnelor este echivalentul disjuncției corpului și a umbrei sale; Este operațiunea faustiană, este o operație ideologică care permite înșelăciunea, dominația și exploatarea.
Această practică perversă afectează însăși ființa omului și nu doar comportamentul acestuia.
Prin pervertirea semnelor, cuvintelor, sintaxei, pervertim limbajul și întrucât, inconștientul este structurat ca un limbaj, această operație te atinge în profunzime, în cel mai profund – ascuns – a ceea ce ești. În acest sens, iată cum că sistemul fabrică subiecții care sunt potriviți pentru reproducerea sa. Acestea sunt operațiuni mult mai radicale decât cele care constau în mod tradițional în fabricarea consimțământului.

Incorect Politic & HoratiuMP:

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.