Romania, centrul luptei impotriva criminalitatii informatice

Romania, centrul luptei impotriva criminalitatii informatice

0 257

Romania este locul ideal pentru implementarea unui centru regional de lupta impotriva criminalitatii informatice. Cel putin asa sutine Hamadoun Toure, Secretar General al Uniunii Internationale de Telecomunicatii (UIT). Toure doreste semnarea unei Carte de lupta impotriva acestei probleme. Partea romana si-a manifestat disponibilitatea de a sustine proiectele Secretarului General al UIT si ideea de a fi un centru regonal in problematica luptei impotriva criminalitatii informatice.


?


Delagatie la Geneva


?


Saptamana trecuta o delegatie a Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei condusa de secretarul de stat Balint Porcsalmi a participat la Geneva la intalnirea consultativa a Forumului pentru Guvernarea Internetului (FGI), intalnire organizata la initiativa lui Netin Desai, reprezentantul special al Secretariatului General al ONU. Cu ocazia acestei reuniuni s-a discutat despre concluziile primei reuniuni a FGI, desfasurata in perioada 30 octombrie – 2 noiembrie 2006 la Atena, in Grecia, si s-au prezentat opinii cu privire la viitoarea reuniune a FGI ce va avea loc la Rio in luna noiembrie 2007.


In urma deciziei luate la nivel european pozitia tuturor statelor membre UE va fi reprezentata la aceste reuniuni ale Forumului de catre o singura voce, in acest caz de catre presedintia germana a Consiliului.


?


Intalnire la varf


?


In cadrul reuniunii de consultari, delegatia romana a avut o intalnire cu domnul Hamadoun Toure, Secretar General al Uniunii Internationale de Telecomunicatii (UIT). Cu prilejul acestei intalniri s-au abordat o serie de subiecte de interes pentru ambele parti cum ar fi urmarile Acordului Tehnic de Cooperare semnat anul trecut sau rolul Romaniei in cadrul UIT. ?Toure si-a aratat aprecierea pentru calitatea specialistilor romani de IT, considerand ca Romania este locul ideal pentru implementarea unui centru regional de lupta impotriva criminalitatii informatice, idee centrala in programul Toure care doreste semnarea unei Carte de lupta impotriva acestei probleme. ?De altfel, Toure si-a exprimat intentia de a efectua o vizita in Romania in cursul acestui an, care se va concretize prin implementarea unuia dintre programele prevazute de Acordul Tehnic.


?


Forumul pentru Guvernarea Internetului


?


Unul dintre rezultatele cele mai importante ale Summit-ului Mondial pentru Societatea Informationala care s-a desfasurat in Tunisia intre 16 si 18 noiembrie 2006, a fost crearea Forumului pentru Guvernarea Internetului. Scopul principal al acestui Forum va fi sa discute o varietate larga de subiecte legate de guvernarea Internetului, si, acolo unde demersul este considerat a fi potrivit, va face reomandari comunitatii internationale. Functionarea Forumului este multilaterala, democratica si transparenta.


Marius OLA

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.