Vreti sa munciti in Finlanda? Informati-va!

Vreti sa munciti in Finlanda? Informati-va!

0 223

Autoritatea Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Brasov ne ofera cateva informatii despre cautarea unui loc de munca in Finlanda.


In primul rand, AJOFM ne anunta ca Finlanda nu are stabilita o perioada de tranzitie privind libera circulatie pentru muncitorii care vin din Romania. Cetatenii din Romania pot lucra fara restrictii in Finlanda.


In ceea ce priveste piata finlandeza a fortei de munca este bine de stiut ca sunt cerute aptitudini ocupationale si experienta profesionala; practic nu exista cerere pentru forta de munca necalificata. Pentru un strain care nu indeplineste aceste criterii este dificil sa gaseasca un loc de munca pe piata finlandeza a? fortei de munca.


Apoi, institutia brasoveana ii sfatuieste pe doritori sa nu plece in Finlanda fara a se descurca lin limba engleza pentru gasirea unui loc de munca. De asemenea, in Finlanda, pentru majoritatea locurilor de munca vacante oferite se cer cunostinte de baza in limba finlandeza.


?


Verificati informatiile de baza pe Internet!


?


Oricine pleaca in alta tara cu gandul de a munci, trebuie sa fie foarte bine informat. Pentru mai multa siguranta, cel mai indicat ar fi sa verificati informatiile de baza referitoare la procedurile de cautare a unui loc de munca, conditiile de munca si locurile de munca vacante in Finlanda prin intermediul Internetului.?


EURES – portalul Mobilitatii fortei de munca europene – furnizeaza informatii asupra conditiilor de munca si de viata in toate tarile europene. Puteti gasi informatii despre situatia pietei fortei de munca si sa consultati locurile de munca vacante din 29 de tari, inclusiv in Finlanda pe acest portal la adresa: http://eures.europa.eu


Mai multe informatii detaliate despre regulile de munca, cultura finlandeza a muncii, contractele de angajare, salariul minim, taxele si securitatea sociala puteti gasi pe site-ul: http://www.mol.fi/finnwork


?


Contactati cel mai apropiat consilier EURES!


Serviciile Europene de Ocupare a Fortei de Munca (EURES) constituie o retea specializata in probleme de mobilitate a fortei de munca al carui scop este sa informeze, sa indrume si sa consilieze potentialii muncitorii mobili asupra oportunitatilor de angajare si, de asemenea, asupra conditiilor de viata si munca in Spatiul Economic European. Incepand cu ianuarie 2007, Romania este inclusa de asemenea in reteua EURES. Daca aveti intrebari referitoare la munca in Finlanda, contactati intotdeauna cel mai apropiat consilier EURES.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.