In mai se vor desfasura primele teze cu subiect unic

In mai se vor desfasura primele teze cu subiect unic

0 235

Ministerul Educatiei si Cercetarii a stabilit metodologia de organizare a tezelor cu subiect unic pentru elevii claselor a VII-a. Astfel ca, primele examene se vor desfasura in data de 4 mai, la matematica, urmand ca proba de limba si literatura romana sa aiba loc pe data de 17 mai 2007. Lucrarile vor fi corectate de doi profesori din afara scolii, iar daca intre note va aparea o diferenta mai mare de un punct, testele vor fi reevaluate de un al treilea profesor. Timpul de lucru al elevilor va fi de 50 de minute, iar subiectele vor fi elaborate de Serviciul National de Evaluare si Examinare, la nivel national pentru disciplinele ?limba si literatura romana, limba si literatura materna si matematica. Variantele de subiecte se vor publica, la fel ca si in cazul examenelor nationale, pe site-ul Ministerului Educatiei si Cercetarii, cu zece zile inainte de sustinerea fiecarei probe.


Metodologia tezelor cu subiect unic prevede ca elevii care vor absenta motivat, vor putea fi reprogramati pentru fiecare teza, insa o singura data. Supravegherea se va face de doi profesori asistenti in fiecare sala de examen. Cadrele didactice care vor supraveghea elevii in timpul tezelor vor trebui sa respecte toate regulile desfasurarii examenelor prevazute in metodologie, altfel riscand sanctiuni sau chiar dosare penale.


Admiterea la liceu a elevilor de clasa a VII-a nu se va face exclusiv pe baza notelor obtinute de la tezele unice. In schimb, notele obtinute la teze vor reprezenta un sfert din media semestriala.


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.