Afacerea biletelul a ajuns la Parchetul instantei supreme

Afacerea biletelul a ajuns la Parchetul instantei supreme

0 242

Biletul trimis presedintelui Traian Basescu de catre premierul Calin Popescu Tariceanu a fost depus la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, la solicitarea facuta de procurori in urma cu aproximativ o saptamana. Procurorii urmeaza sa vada daca acest document poate sa constituie inceputul unei anchete penale sau nu. Pana in acest moment, procurorii nu au stabilit un orar al audierilor, avand in vedere ca Talpes a solicitat, in urma cu trei saptamani, ca la Parchet sa fie chemati pentru audieri Traian Basescu, Elena Udrea, Ilie Botos si Monica Macovei.


Senatorul Ioan Talpes, presedintele Uniunii Populare Social Crestine, a fost citat ca martor in dosarul constituit in urma sesizarii lui in legatura cu biletului trimis de premierul Calin Popescu Tariceanu presedintelui Basescu.


Talpes a precizat ca de 15 ani stie ca se practica astfel de comunicare si ca a vazut sute de apostile. Senatorul a precizat ca acest biletel este diferit fata de cel trimis de premier presedintelui, precizand ca poate atrage raspunderea penala deoarece documentul nu a fost inregistrat la Ministerul Economiei si Comertului.


In 22 ianuarie, senatorul Ioan Talpes a depus, personal, la Parchetul instantei supreme, o sesizare in care cerea inceperea cercetarilor in cazul biletului trimis de premierul Calin Popescu Tariceanu presedintelui Traian Basescu.


Talpes declara, dupa depunerea sesizarii privind biletul trimis de premier sefului statului, ca in documentul depus la Parchetul instantei supreme a cerut audierea lui Traian Basescu, a Elenei Udrea, a lui Ilie Botos si a Monicai Macovei. El mai spunea ca toate aceste marturii trebuie coroborate cu alte informatii, respectiv cu telefonul pe care Calin Popescu Tariceanu i l-a dat fostului procuror general al Romaniei, Ilie Botos, in legatura cu cazul Patriciu, sau cu chemarea ministrului Justitiei, la Palatul Victoria, pentru o intalnire cu omul de afaceri inculpat intr-un dosar penal.


Ioan Talpes preciza ca a facut sesizarea ca simplu cetatean si ca a cerut procurorului general al Romaniei sa se pronunte asupra acestui caz. El a precizat ca s-a referit in sesizarea sa doar la biletul trimis lui Basescu de Tariceanu, pentru ca acesta a declansat criza politica de la momentul actual.


Presedintele Traian Basescu a prezentat, in ianuarie, continutul biletului care i-a fost transmis de catre premierul Tariceanu, la inceputul anului 2005, impreuna cu materialul Rompetrol. „1. Draga Traian, iti trimit alaturat un document redactat de Petromidia in legatura cu cercetarile care au loc. 2. Daca ai ocazia, sa vorbesti la Parchet despre subiect?”, scrie Tariceanu, care si semneaza. ????????????Basescu l-a acuzat pe premier ca i-a propus un parteneriat cu „oligarhiile”, pe care nu l-a acceptat.


Ulterior, presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, l-a acuzat, in ianuarie, pe presedintele Traian Basescu de trafic de influenta, sustinand ca seful statului i-ar fi cerut fostului ministru al Economiei, Codrut Seres, sa intervina in pentru furnizarea de energie ieftina societatii Alro Slatina. Voiculescu a facut publica rezolutia scrisa de Traian Basescu pe memoriul societatii Alro Slatina trimis ministrului Economiei Codrut Seres: „Rog analizati scrisoarea si dispuneti masuri in conformitate cu interesele Guvernului si, daca este posibil, si cu interesele economiei nationale”.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.