80 de milioane lei pentru alegerile euro-parlamentare

80 de milioane lei pentru alegerile euro-parlamentare

0 239

?


Efortul bugetar estimat pentru organizarea alegerilor pentru Parlamentul European este de 80 milioane lei, dupa prima evaluare, iar suma va fi alocata din rezerva bugetara, a declarat Victor Paul Dobre, secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor. El a precizat ca in sedinta de miercuri a Executivului au fost aprobate o ordonanta de urgenta si opt hotarari de guvern, acte normative necesare pentru desfasurarea in bune conditii a alegerilor europarlamentare.


„Prin hotarare de guvern s-au aprobat cheltuielile necesare. Dupa o prima evaluare, se vor aloca 80 de milioane de lei de la rezerva bugetara”, a spus Dobre. Potrivit secretarului de stat, cetatenii din tara se vor prezenta la vot cu buletinul sau cartea de identitate, pentru persoanele din strainatate fiind valabil pasaportul. „Pentru ca suntem tara membra a UE, cetatenii comunitari pot vota in Romania. Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca sunt sa aiba domiciliu sau resedinta pe teritoriul Romaniei, sa aiba drept de vot in tara de origine si sa nu fi votat deja pentru un alt stat membru la alegerile care au avut loc in 2004”, a spus Dobre.


Data limita pentru depunerea si inregistrarea propunerilor de candidaturi, insotite de listele cu semnaturile de sustinere este 14 martie 2007, a declarat oficialul MAI. Pana la aceasta data, partidele politice, organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, aliantele politice, aliantele electorale, candidatii independenti vor trebui sa depuna si sa inregistreze candidaturile, in scris, la Biroul Electoral Central.


Propunerile de candidati vor fi aduse la cunostinta publicului pana la 15 martie 2007. Programul calendaristic prevede ca primarii, impreuna cu serviciile publice comunitare judetene de evidenta persoanelor si structura judeteana subordonata Centrului National de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenta Persoanelor vor trebui sa actualizeze listele electorale permanente pana la 28 martie 2007. Imprimarea buletinelor de vot va avea loc cel mai tarziu pana la data de 28 aprilie 2007.


Votul va putea fi exercitat, la 13 mai 2007, intre orele 7.00-21.00. Persoanelor care se vor afla in sectia de votare la ora 21.00 li se va permite sa-si exercite dreptul de vot.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.