Ardeiul iute scade riscul de aparitie a cancerului

Ardeiul iute scade riscul de aparitie a cancerului

0 238

?


Cercetatorii de la Universitatea din Nottingham spun ca substanta numita capsaicina, subsatnta care intra in compozitia ardeiului iute si care da gustul iute ?i senzatia de fierbinte, este eficace in eliminarea tumorilor, fara a avea efecte secundare. Capsaicina poate ucide celulele canceroase atacand in mod direct sursa lor de energie, fara a distruge celulele din jur. Consumul regulat de mancaruri condimentate cu ardei iute poate contribui la scaderea riscurilor de aparitie a cancerului ?i a altor boli grave, este concluzia unui studiu publicat in reviste de specialitate Ca exemplu persoanele din India, Mexic, Pachistan si alte tari, ale caror diete alimentare sunt foarte condimentate, incidenta cazurilor de cancer este scazuta. Cercetatorii au facut teste in laborator pe celule canceroase din plamani ?i pancreas ?i sunt foarte optimi?ti. Capiscina ar putea sta la baza unei noi generatii de medicamente impotriva cancerului, conform rezultatelor acestui studiu. Iar cercetatorii cred ca medicamentele pe baza senzatie de caldura care exista deja pe piata ?i sunt utilizate pentru anumite boli precum psoriasis ar putea fi adaptate pentru a trata o serie mai larga de boli.


Recomandari


Este un stimulent digestiv, recomandat in astenii digestive



  • In uz extern: este revulsiv si rubefiant, folosindu-se in lumbago, algii reumatismale si crampe musculare.
  • Este foarte indicat in alcoolismul cronic, sub forma de tinctura de ardei iute.
  • Scade colesterolul – datorita capsaicinei, ardeiul iute poate preveni comotiile cerebrale si poate scadea nivelul colesterolului in sange.
  • In cazul mancarurilor grele, adaosul de ardei iute este o solutie pentru usurarea digestiei, deoarece stimuleaza secretia de suc gastric si previne balonarile.
  • Este un foarte bun stimulent digestiv mai ales in cazul persoanelor care sufera de hipoaciditate gastrica.
  • Datorita principiilor active continute, ardeiul – ca de altfel toate condimentele – produce o excitatie a secretiei gastrice si intestinale si creste pofta de mancare.

·??????? Pe langa cunoscutele proprietati afrodisiace, ardeiul iute e in mod particular eficace in stimularea circulatiei venoase dand vitalitate tesuturilor.


·??????? Este considerat ideal pentru calmarea durerilor provocate de reumatism, artrita si afectiuni ale spatelui


Contraindicatii.


·??????? Astfel, hemoroizii, inflamatiile intestinale sunt accentuate de consumul de ardei iute. In aceste cazuri este bine sa fie evitata condimentarea alimentelor cu ardei iute.


·??????? Femeile care alapteaza trebuie sa excluda din dieta lor acest aliment, pentru ca poate trece in lapte si ii poate da acestuia un gust neplacut.


·??????? Persoanele care au probleme cu caderea parului pot folosi tinctura de ardei iute. Cu aceasta se va masa zilnic radacina parului. Tinctura de ardei iute este recomandata cand caderea parului este cauzata de tulburari ale circulatiei sangelui. Aceasta solutie intareste radacina parului si stimuleaza circulatia sangvina la nivelul pielii capului. Trebuie sa avem grija, caci tinctura poate fi iritanta daca este aplicata pe rani.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.