Televiziunile vor difuza anunturi despre copiii disparuti

Televiziunile vor difuza anunturi despre copiii disparuti

0 258

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis ca, de acum inainte, posturile de televiziune vor difuza, la stiri, anunturile venite de la Politie privitoare la copiii declarati disparuti.


Reprezentantii Politiei spun ca ei trimit de fiecare data posturilor de televiziune fotografii si date ale copiilor disparuti, insa acestea nu sunt difuzate decat foarte rar. Televiziunile au reactionat la hotararea CNA, spunand ca daca vor incepe sa difuzeze astfel de anunturi, redactiile vor fi ulterior bombardate cu telefoane de la oameni disperati care anunta ca si-au pierdut copiii.


Presedintele CNA, Ralu Filip, a spus, insa, ca posturile ar trebui sa difuzeze doar anunturile care vin de la Politie. Reprezentantii Politiei au explicat ca, in cazul copiilor declarati disparuti, sunt trei etape care trebuie parcurse: prima este sesizarea de catre parinti a Politiei, a doua este evaluarea situatiei si a treia, inceperea cautarilor si anuntarea mass-media.


?


O alta recomandare facuta televiziunilor de catre CNA se refera la difuzarea de stiri despre companii, daca acestea sunt importante pentru public. CNA a explicat ca exista programe sociale derulate de companii care sunt de interes pentru public, dar nu sunt popularizate pentru ca sunt considerate publicitate mascata. Pana acum, televiziunile evitau sa pronunte numele vreunei companii care actionau pe piata romaneasca, deoarece CNA a dat amenzi pentru publicitate mascata. Exceptiile erau cazurile de faliment, marcile romanesti si cele care nu exista deloc pe piata noastra. Membrii CNA au cerut reprezentantilor posturilor de televiziune sa informeze publicul in legatura cu denumirea companiei in cazul stirilor care vorbesc despre campanii sociale si de interes larg pentru public.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.