Plantele care va ajuta sa faceti fata racelii si virozelor

Plantele care va ajuta sa faceti fata racelii si virozelor

0 264

Pentru multi venirea iernii este echivalentul guturaiului, gripei si virozelor. Sigur ca medicina a evoluat si exista posibilitatea vaccinarii. Dar de multe ori nici vaccinul nu este cea mai buna solutie. Apar in fiecare an noi tuplini de gripa si noi virusi, care “sar” peste vaccin.


Pana la urma cel mai bun doctor si cel mai bun medicament trebuie sa fie propriul organism. Pentru asta avem nevoie de un sistem imunitar puternic, pe care, daca nu-l avem ca atare din nastere, ni-l putem intari cu ajutorul plantelor.


?


Macesul.


Se pun la macerat, intr-un litru de apa rece, 100 g. de fructe de maces. Dupa 12 ore se streciara, se indulceste cu miere de albine si se pastreaza la rece. Doau-trei cani pe zi din aceasta bautura asigura vitaminizarea organismului si implicit marirea imunitatii. Tratamentul este recomandat si iarna si la inceputul primaverii si se tine cca. o luna.


?


Echinaceea


Tratamentul cu suc sau tinctura de echinaceea apara organismul impotriva atacurilor virale. Se recomanda de doua ori pe an cate o cura de echinaceea, luand de trei ori pe zi, in timpul mesei, cate 20 de picaturi de tinctura sau suc (2 lingurite)


?


Usturoiul


Usturoiul este alimentul miracol, cel mai la indemana medicament natural, un excelent antibiotic ce distruge agentii patogeni.


Se recomanda o cura primavara si toamna cu o solutie care se prepara astfel: 40 g. de usturoi se lasa la macerat in 200 ml alcool, timp de 10 zile. Apoi se strecoara solutia printr-un tifon si se pastreaza in sticlute de culoare inchisa. Se iau 10-20 picaturi pe zi.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.