Vaccinati impotriva rujeolei

Vaccinati impotriva rujeolei

0 239


Peste 760 de copii din localitatile brasovene Teliu, Budila si Sacele au fost vaccinati, in ianuarie, impotriva rujeolei, in acesta zona fiind 42 de suspiciuni legate de existenta acestei maladii, a anuntat Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii. Potrivit ministrului, mai multe probe au fost deja trimise la Institutul Cantacuzino, pentru confirmarea sau infirmarea diagnosticului.


Incepand din 23 ianuarie, in comunitatile de romi din Sacele, Teliu si Budila, autoritatile medicale au organizat o campanie de vaccinare „din casa in casa”, impreuna cu medicii de familie, asistentele medicale si mediatoarele sanitare. Pentru derularea acestei actiuni Ministerul Sanatatii Publice a trimis 1.000 de doze de vaccinuri impotriva rujeolei, pana in prezent fiind vaccinati 767 de copii, a adaugat demnitarul.


Actiunea a fost finalizata in localitatile Teliu (unde s-au efectuat 120 de vaccinari antirujeolice) si Budila (230 de vaccinari). In Sacele, au fost imunizati 417 copii, iar actiunea va continua. In judetul Brasov, in cursul anului 2006, au fost inregistrate 391 de cazuri de rujeola.


?


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.