Liberalii nu sunt pregatiti pentru euro-parlamentare?

Liberalii nu sunt pregatiti pentru euro-parlamentare?

0 243

Decizia democratilor de a participa la alegerile pentru Parlamentul European pe liste separate de liberali, demersul social-democratilor vizavi de presedintele Romaniei sau cele cateva motiuni anuntate au creat panica printre membrii PNL. Ceea ce l-a determinat pe presedintele Cameei Deputatilor, Bogdan Olteanu, sa anunte ca va propune premierului Tariceanu amanarea alegerilor euro-parlamentare, avand in vedere actiunile pentru suspendarea presedintelui precum si pentru depunerea unei motiuni de cenzura. Liderul liberal a argumentat ca perioada campaniei electorale nu trebuie tulburata de conflicte politice interne sau de vacante institutionale.


Propunerea nu a fost bine primita nici chiar de proprii colegi. Acestia sustin ca propunerea avansata de Olteanu este facuta in nume personal. Mai mult, liderii PNL sustin ca aceasta propunere nu a fost discutata in sedintele Biroului Politic al PNL, asa cum preciza vicepresedintele liberal.


„PNL este pregatit pentru alegeri parlamentare europene pentru data de 13 mai. Deja s-au declansat procedurile de stabilire a candidatilor. Si subliniez, aceasta propunere nu a fost obiectul discutiilor in sedintele Biroului Politic al PNL”, a sustinut Puiu Hasotti, vicepresedinte PNL.


„Domnul Olteanu a exprimat o opinie personala. Sigur, nu este opinia unui membru de partid, este opinia unui reprezentant al PNL care ocupa o functie importanta”, considera Teodor Melescanu, vicepresedinte PNL.


Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a fost unul dintre cei mai aprigi critici ai anuntului facut de Olteanu. Orban a declarat ca pozitia presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, privind decalarea alegerilor pentru PE este „neconforma” cu decizia PNL, sustinand ca „in niciun BPC de dupa Congres nu s-a discutat acest subiect”. „Subiectul datei alegerilor pentru Parlamentul European nu a fost pe ordinea de zi a niciuneia dintre sedintele Biroului Politic Central al PNL de dupa Congres. Mai mult, decizia PNL privind data de 13 mai pentru alegerile pentru PE a fost luata cu mult timp in urma. Aceasta data a fost convenita si la intalnirea partidelor parlamentare cu premierul Calin Popescu Tariceanu”, a declarat Orban.


?


Democratii considera propunerea lui Bogdan Olteanu drept o noua incercare de tensionare a relatiilor in Alianta, in timp ce PSD sustine ca legea interzice organizarea de alegeri simultan cu organizarea unui referendum. La randul lor, reprezentantii PRM sunt dispusi sa analizeze oportunitatea amanarii alegerilor europene.


Reactiile vin la o zi dupa ce presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu a anuntat ca ii va propune premierului Tariceanu sa ia in calcul posibilitatea amanarii alegerilor pentru Parlamentul European,


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.