Nici masina noua, nici masina veche, orientati-va spre trotineta!

Nici masina noua, nici masina veche, orientati-va spre trotineta!

0 267


Noile masuri fiscale, intrate in vigoare la 1 ianuarie, fac cumpararea unei masini o adevarata sursa de nervi pentru romani. Oricum o dai, tot prost iese! In mod, firesc, intr-o tara in care venitul mediu pe cap de locuitor este , dupa cum declara Presedintele la Bruxelles, de 328 de EURO (asta doar fiindca la aceasta medie balanta este puternic inclinata de salariile babane de la Regiile Autonome si unele institutii), o masina buna la mana a doua este o solutie pentru majoritatea celor care-si doresc un autoturism.


Numai ca orice incercare de a cumpara o astfel de masina se loveste de taxa de prima inmatriculare care aproape anihileaza avantajul unei masini second-hand, pretul final ducandu-se spre pretul unei masini noi.


Nici la masinile noi lucrurile nu stau pe roze. Cine vrea sa-si ia masina noua, plateste cumparatorului pretul masinii, dupa care umbla bezmetic, inca nu se stie unde si cum, sa achite TVA-ul aferent achizitiei: dupa modelul din occident, pana nu achita taxa pe valoarea adaugata, proprietarul unei masini noi nu poate inmatricula vehiculul. Comerciantii nu stiu inca exact despre ce este vorba si cum se procedeaza. Nimic nu este clar, afara de faptul ca cetateanul are o obligatie. Spre deosebire de masinile noi, la masinile second-hand TVA-ul este platit catre?stat de catre vanzator, pentru diferenta intre pretul de vanzare si pretul de cumparare.


Si pentru ca tacamul sa fie complet, s-a dat si definitia masinii noi: “autoturismul livrat in mai putin de 6 luni de la data punerii in functiune, sau care nu a rulat inca 6.000 de kilometri”.


Se pare ca guvernantii doresc sa faca dintr-o necesitate fireasca intr-o era a vitezei, un obiect prohibit. Fara masini, nici noi, nici second, par a dicta mai marii! Hai sa incercam cu trotinetele, desi nu putem fi siguri ca nu vom avea nevoie de permis special sau de vreo taxa!


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.