Barosso considera suspendarea o dezbatere democratica

Barosso considera suspendarea o dezbatere democratica

0 245

Luni a avut loc prima vizita a presedintelui Traian Basescu la Bruxelles dupa aderarea Romaniei la UE. Programul vizitei a cuprins o inatalnire a Seful statului cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, urmata de o conferinta de presa comuna, precum si convorbiri cu presedintele Parlamentului European, Hans-Gert Poettering si o reuniune cu ambasadorii Romaniei in statele membre ale UE.


Intrebat despre criza politica din Romania Barosso a refuzat sa comenteze. El s-a rezumat sa constate ca incercarile opozitiei de a-l suspenda pe Basescu reprezinta un exercitiu democratic . „Romania nu este singura tara cu dezbateri politice democratice”, a spus Barroso, raspunzand unei intrebari a presei.


Incercarea de a smulge de la Bruxelles, prin intermediul presei, un mesaj de panica pentru poporul roman, care sa-l ajute pe Basescu in fata opozitiei a esuat; singurul mesaj transmis in mod clar de Presedintele CE a fost legat de necesitatea continuarii reformelor si de adoptarea legii privind Agentia Nationala de Integritate (ANI), pe care oficialii europeni o doresc adoptata in varianta propusa de ministrul Macovei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.