Stersul la fund, problema nationala

Stersul la fund, problema nationala

0 294

Analistii politici sunt de parare ca, desi ne-am vazut visul cu ochii, respectiv de a fi membri ai Uniunii Europene, niciodata Romania nu a fost mai izolata si mai dezbinata.


Una dintre cauzele dezbinarii pare a fi si intrebuintarea constitutiei. Politicieni de top se acuza unii pe altii ca se sterg la fund cu legea suprema in stat. Astfel, catelusul prezidential, popular, democrat si dolofan Emil Boc acuza PNL si pe premierul Tariceanu ca utilizeaza Constitutia ca ?pe “o hartie igienica in interes politic”.? Ma gandesc? la carticica aceea micuta, editie de buzunar, in care sunt precizate drepturile si indatoririle noastre ca cetateni. Oare cum e posibil? Nu-s cam mititele foile?Oare de-aia sunt ei asa de manjiti?


Si ce legatura are hartia igienica cu interesul politic? Ce, noi cand mergem la market si insfacam pachetele cu suluri pufoase si parfumate, avem interes politic? De altceva o cumparam, serios, nu stiu cum sa-i transmit asta d-lui Boc, sa nu cumva sa se chinuie si el ?el tot cu constitutia.


Sau poate ca Boc stie ce spune fiindca sade la fundul PNL cu constitutia in mana, sau poate e doar o metafora scapata din gura liderului democrat Emil Boc, si necesitand multa hartie igienica pentru stergerea urmelor.


Ideea i-a placut mult si lui Geoana, care si-a exersat si el talentul la declaratii politice, acuzandu-l pe presedintele Basescu: ?„Pentru Traian Basescu cu siguranta Constitutia este hartie igienica”. Hoopa! O fi vazut Geoana ceva? Sau, in ce-l priveste, este una dintre declaratiile care-i dau dreptul la “Zmeura de aur” a prestatiei politice, precum afirmatia, citata de toate agentiiile de presa :


“Nici noi nu stim cati suntem!” (asa a raspuns Presedintele PSD intrebarii legate de numarul ofiterilor de informatii infiltrati).


Nu stie “cati sunt” dar are informatii precise despre fundul presedintelui! Mai sa fie! Iliescu pare sa fi avut dreptate cand l-a alintat intr-un anume fel!


In alta ordine de idei, producatorii de hartie igienica ar putea fi suparati de concurenta neloiala si de reclama mascata, la ore de varf, facuta de VIP-uri de prim rang, ce recomanda cu caldura constitutia in locul produselor traditionale. Pai daca Presedintele, Premierul si un partid intreg se foloseste de constitutie pentru…., fanii acestora nu vor da navala sa-si faca un stoc?


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.