Universitatea „Transilvania” va fi evaluata

Universitatea „Transilvania” va fi evaluata

0 263

Zece universitati din tara, printre care si Universitatea „Transilvania” din Brasov, vor fi evaluate de catre expertii Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior.?
„La sfarsitul evaluarii vom face un top – care e foarte buna, care e de nivel mediu, care e slaba, ca sa stii unde te duci”, a declarat Ioan Curtu, presedinte ARACIS. Comisiile de evaluare se vor intalni, pe rand, cu studentii, cu profesorii si cu reprezentantii societatilor comerciale din zona pentru a vedea daca ceea ce invata studentii are relevanta pe piata muncii. ?

Topul universitatilor
Topul universitatilor va fi realizat si pe baza procedurii de admitere – cu cat este mai simpla, cu atat punctajul universitatii este mai mic. Tot aceste comisii vor verifica tipul dotarilor din facultati – laboratoare, materiale de curs, camine. Fiecare domeniu de studiu din universitati va fi evaluat de o comisie formata din doi profesori specializati si un coordonator. Acestia nu au voie sa predea in localitatea in care se afla universitatea evaluata si trebuie sa aiba competente recunoscute atat in domeniul pe care il analizeaza, cat si in management.


Primele 10 universitati care vor fi evaluate sunt: Universitatea de Medicina Victor Babes din Timisoara, Universitatea de Vest din Arad, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Universitatea Veterinara din Iasi, Universitatea Constantin Brancusi din Targu-Jiu, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Petre Andrei din Iasi, Universitatea din Oradea, Universitatea Politehnica din Bucuresti.
Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.