Noi critici de la Cotroceni spre Victoria

Noi critici de la Cotroceni spre Victoria

0 266

Asigurandu-se ca il asculta o mare parte a romanilor, Traian Basescu a profitat si a mai criticat o data activitatea ministrilor cabinetului Tariceanu in cadrul unei emisiuni televizate.


A doua zi, ocupantii Palatului Victoria s-au grabit sa nege acuzatiile prezidentiale.


?


Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, spune ca ministerul pe care il conduce a utilizat 95% din banii alocati sanatatii in 2006 si nu doar o treime din buget asa cum a declarat seful statului. Ministrul spune ca a cerut un control prin care cei vinovati de pierderea fondurilor sa fie sanctionati. „Presedintele Basescu nu este informat corect de o parte dintre consilierii pe care ii are la Cotroceni”, a declarat Nicolaescu. „Unele din sumele pe care le-am alocat din buget mai ales pe credite externe se refera la 2 ani si nu la 1 an si nu pot fi raportate doar la nivelul lui 2006”, a mai spus Nicolaescu.


?


Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, precum si ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, au declarat ca nu se simt vizati de atacurile presedintelui. Cei doi spun ca nu stiau de cele peste doua mii de mandate de ascultare, si ca nu au relatii cu persoanele aflate in atentia organelor penale. In cadrul interviului de luni seara, Basescu a facut unele dezvaluiri cu privire la interceptarea unor convorbiri telefonice ale ministrilor. Seful statului a declarat ca i-a atentionat pe ministri, in 2005, sa fie atenti ce si cu cine vorbesc la telefon, pentru ca are semnale de la serviciile secrete ca unele conversatii nu sunt in regula.


Pe de alta parte, ministrul Mediului, Sulfina Barbu si ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, sustin ca premierul a fost primul care le-a atras atentia ca unii dintre ei vorbesc cu persoane care au telefoanele ascultate.


?


La randul sau, seful Finantelor, Sebastian Vladescu, nu se considera un ministru mediocru. Reactia vine dupa ce seful statului a reiterat ideea ca actualul Guvern este unul mediocru. Mai mult, Sebastian Vladescu sustine ca Executivul din care face parte este unul functional.


?


Pastrand distanta, premierul Calin Popescu Tariceanu nu a vrut sa comenteze aprecierile presedintelui Traian Basescu la adresa sa si a membrilor Guvernului, insa a precizat ca intre el si presedinte este o diferenta de preocupari. „Este o diferenta intre mine si presedintele Basescu: presedintele are o apetenta deosebita pentru talk-show-uri televizate, pentru scandaluri si pentru situatii de conflict, iar eu prefer sa ma ocup de problemele cu care se confrunta oamenii”, a declarat Tariceanu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.