Afacerea biletelul ajunge pe masa procurorului general

Afacerea biletelul ajunge pe masa procurorului general

0 269

Subiectul biletelului-vedeta din ultima perioada a luat, luni, drumul Parchetului general. Senatorul Ioan Talpes, presedintele Uniunii Populare Social Crestina, s-a prezentat la Parchetul Instantei Supreme pentru a cere inceperea cercetarilor in cazul biletului trimis de premierul Calin Popescu Tariceanu presedintelui Traian Basescu.


Talpes a declarat ca a venit sa depuna sesizarea la procurorul general al Romaniei intrucat este convins „ca este necesar sa se exprime cei abilitati” asupra biletului transmis de Tariceanu lui Basescu. Potrivit lui Talpes, trebuie sa se stabileasca daca „s-a incalcat ceva” si daca este de competenta instantei.


Intrebat daca sesizarea face referire doar la primul bilet si nu la cel cu petitia ALRO, adnotat de Basescu, Talpes a spus ca „niciunul nu-l pune in discutie pe celalalt”, confirmand ca se refera la cel transmis de premier. „Avand in vedere modul aberant in care se administreaza criza politica generata de «Afacerea biletelul», Uniunea Populara Social Crestina considera ca singura intrare in legalitate poate fi oferita de autoritatile competente care trebuie sa declanseze actiunea de cercetare a cazului”, declara, zilele trecute, Ioan Talpes, fost sef al SIE, fost consilier prezidential si autor al primului memorandum in cazul Petromidia trimis anchetatorilor.


Presedintele UPSC aprecia atunci ca „pana cand nu se va ajunge la o concluzie legala, orice discutie nu face decat sa evidentieze pozitii sau influente si dependente politice”. El a spus ca se vede nevoit sa faca aceasta sesizare avand in vedere ca organele abilitate nu s-au autosesizat in acest caz. „Este inadmisibil ceea ce se intampla si nimeni sa nu ia nici o masura. E de necrezut ca asistam la un joc care depaseste pana si imaginatia lui Caragiale. Cel putin, acolo era si dragoste, care putea sa influenteze, dar, daca stam bine sa ne gandim, influenteaza si astazi”, a afirmat Talpes.


Totodata, el a sugerat ca Traian Basescu ar fi procedat corect in legatura cu biletul primit de la Tariceanu. „Va dati seama ce ar fi insemnat sa sesizeze atunci Basescu organele de cercetare penala? Eu cred ca si-a facut meseria si faptul ca nu a sesizat Parchetul a fost un avertisment pentru Tariceanu”, a mai spus Talpes.


?


A doua zi dupa ce Basescu a prezentat public biletul, procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat ca, „teoretic”, documentul s-ar incadra la infractiunea de coruptie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.