Batalie pentru realizarea aeroportului

Batalie pentru realizarea aeroportului

0 254

Dupa cum se stie, in cursul lunii decembrie a fost lansat anuntul pentru procedura de negociere cu anunt prealabil, in vederea atribuirii contractului de concesiune de lucrari pentru proiectarea-realizarea – operarea Aeroportului Brasov- Ghimbav.


Termenul limita pentru depunerea candidaturilor (documentele de calificare si preselectie, precum si ofertele preliminare ce vor constitui baza de negociere) este 15.02.2007, orele 16. Candidaturile vor fi examinate in data de 16.02.2007, orele 11.


Lansarea anuntului a scos la iveala interesul deosebit manifestat de potentialii proiectanti-constructori ai viitorului aeroport. Dupa cum a informat consilierul judetean Iancu Vespasian Augustin, presedintele Comisiei de realizare a aeroportului, pana la ora actuala au achizitionat documentatia de atribuire 12 firme.


S-au facut progrese si in privinta terenului, intrucat ministrul Agriculturii, Dan Motreanu, a avizat favorabil documentatia depusa de CJ Brasov pentru alocarea unei suprafete de 200 ha, celelalte 50 de hectare urmand a fi puse la dispozitie de Primaria Ghimbav. Suprafata initiala a fost marita intrucat s-a luat in calcul, ca urmare a modificarii studiului de fezabilitate, constructia unei piste taxi way. ADS nu va mai ceda teren, nemaifiind necesar.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.