Comisia pentru Castelul Bran pleaca in Spania

Comisia pentru Castelul Bran pleaca in Spania

0 256

Comisia care va analiza oportunitatea si capacitatea Consiliului Judetean Brasov de a prelua Castelul Bran si care a fost infiintata la inceputul acestei saptamani, fiind formata din cinci membri, se va afla, saptamana viitoare, in zilele de luni, marti, miercuri si joi, in Spania pentru discutii cu operatorul international E-Cultura care urmeaza sa administreze castelul timp de 12 ani, dupa ce va fi vandut de mostenitori.


„La revenirea in tara, membrii comisiei vor avea negocieri cu firma de avocatura, Rubin Meyer Doru& Trandafir, reprezentanta intereselor familiei Habsburg in Romania”, a precizat Aristotel Cancescu, presedintele CJ.


„Nu s-a dat inca un termen pentru finalizarea discutiilor purtate de comisia CJ, dar probabil ca pana la inceputul lunii februarie se va contura ceva. Comisia va pleca in Spania marti si probabil se va intoarce vineri, cand ar trebui sa vina reprezentantii mostenitorilor in Brasov. Apoi va mai urma intalnirea cu reprezentantii bancii din Viena, care inca nu stim cand vor sosi”, a declarat Cancescu.


?


In ceea ce priveste anuntul ca Guvernul va decide daca isi va exercita sau nu dreptul de preemptiune pentru Castelul Bran pe baza unei evaluari independente a imobilului, care va fi realizata de catre o echipa de experti formata de Ministerul Culturii si Cultelor, presedintele CJ Brasov a spus ca „deocamdata nu s-a schimbat nimic fundamental, iar comisia CJ va merge mai departe cu discutiile”. Solutia ideala pe care o vede Cancescu ar fi ca Ministerul Culturii si Cultelor sa plateasca evaluarea obiectivului turistic, iar CJ Brasov sa plateasca business-plan-ul, care este mult mai ieftin. Pentru realizarea business-plan-ului se poarta deja discutii cu patru firme de audit: DO Conti Audit SRL, Deloitte & Touche, Price Waterhouse Cooper si KPMG.


?

Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) sustine ca ar putea transfera dreptul de preemptiune la cumpararea Castelului Bran Consiliului Judetean Brasov, in conditiile in care in urma unei evaluari a Castelului se va constata ca pretul solicitat este diferit de rezultatul evaluarii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.