Castelul Bran declarat muzeu national

Castelul Bran declarat muzeu national

0 307

Dupa ce CJ Brasov s-a asezat pe o pozitie de normalitate in problema cumpararii Castelului Bran, iata ca si Guvernul, in ultima sa sedinta, este dispus sa se implice asteptamd o evaluare independenta a valorii Castelului.


Deasemeni, data fiind presiunea exercitata asupra sa prin Ministerul Culturii, ?Guvernul va decide daca-si exercita dreptul de preemtiune pentru Castelul Bran abia dupa ce va primi o evaluare independenta a valorii acestuia.


Ministerul Culturii urmeaza sa ceara formarea unei comisii de experti care sa faca aceasta evaluare independenta.


Premierul Tariceanu a apreciat, in sedinta de miercuri a executivului, ca este incorect sa fie avansata o asemenea valoare, in lipsa unei astfel de evaluari.


Nu putem sa nu semnalam faptul ca, ce trebuia facut inainte de retrocedarea Castelului Bran, o evaluare generala, determinarea valorii lucrarilor de reparatii (capitala) si mai ales verificarea documentelor prin care “unii” si-au revendicat un drept care, pare sa nu le apartina.


?


Muzee nationale!


In sedinta de miercuri a Guvernului, potrivit unei hotarari adoptate de executiv, Muzeul Taranului Roman din Bucuresti, Muzeul Bran si Muzeul Carpatilor Rasariteni din Sfantu Gheorghe au capatat titulatura de muzee nationale. Titulatura de muzeu de importanta nationala reprezinta recunoasterea pe plan national si international a valorii culturale deosebite a patrimoniului detinut de o astfel de institutie.


Legat de Castelul Bran, ministrului culturii s-a pronuntat din nou, bunurile care se gasesc in incinta muzeului apartin statului roman. Adrian Iorgulescu a precizat ca acordul semnat cu proprietarul castelului in momentul retrocedarii prevede pastrarea destinatiei de muzeu timp de trei ani, Ministerul Culturii fiind cel care va administra acest muzeu.


?

Iza

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.