Comisia Dracula

Comisia Dracula

0 270

?


“Vampir al Banului Public”


Mult asteptata sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Brasov, vizand aprobarea demararii negocierilor ?n vederea stabilirii conditiilor pentru achizitionarea de catre judetul Brasov, prin Consiliul Judetean Brasov a bunului imobil „Domeniul Bran”, a avut loc, fara prea multe incidente.


O singura picanterie a condimentat sedinta: jurnalistul Ioan Manzala, aflat de mai multa vreme in conflict deschis cu Presedintele CJ Brasov Aristotel Cancescu, i-a conferit acestuia? diploma de Mare Vampir al Banului Public, diploma pe care a impartit-o reprezentantilor presei.


Jurnalistii, prezenti in numar impresionant, s-au delectat citind si fotografiind diploma din toate partile. Oricum, aceia dintre oamenii de presa care au crezut ca vor manca scandal pe paine au fost dezamagiti. Ziaristii de moda veche din presa centrala au privit blazati sala, au incercat sa identifice cunoscuti printre consilieri si au facut referiri ireverentioase la mutrele alesilor nostri comentand ca “la Sibiu sunt mai domni”.


?


Demonstratie cu cerculete


Sedinta a avut loc in liniste, un singur incident umbrind mersul ca pe roate: o pana de curent cu implicatii la instalatia de vot si de sonorizare.


In deschidere, Presedintele Aristotel Cancescu a prezentat situatia Castelului, oferta primita de la mostenitorii Principesei Ileana si a prezentat pe flipchart, cu cerculete, schema de finantare. A fost de bun augur metoda, intrucat, calculul economico-statistic da batai de cap unora dintre consilieri, Florin Staicu de la PD recunoscand ca n-a inteles nimic din business plan. Tot el s-a declarat dezamagit ca si-a “tocit degeaba coatele la facultate”, facand aluzie la “maniera teoretica” a fundamentarii pretului de 60 de milioane de euro pentru Castelul Bran.


Printre comentarii s-a distins interventia unui consilier (Vespasian Iancu) care a cerut printre altele lamurirea situatiei dreptului de preemtiune a Ministerului Culturii si maniera in care s-a facut “transferul” Castelului catre actualii mostenitori. Acesta a plecat de la faptul ca sunt multe marturii si discutii dar lipsesc documentele de donatie catre Regina Maria si Principesa Ileana, deci transferul mostenirii catre actualii mostenitori este suspect.



?


Miza banul public – unii vor Castelul altii Spaga !


Luarile de cuvant au fost mai degraba prudente, mai ales ca am intrat intr-un an pre si chiar electoral, cu alegeri europene in primavara, asa incat toata lumea incearca sa stranga capital politic. Toti vorbitorii si-au inceput speechul cu “nu sunt impotriva cumpararii castelului”, unu, pentru a nu-i necaji pe braneni, o entitate de care la alegeri au nevoie toate partidele, doi pentru a nu se spune ca s-a pierdut castelul din cauza lor. Pretul a fost cel contestat, dar Aristotel Cancescu a taiat din fasa posibilul scandal pe aceasta tema: “nu discutam pretul, noi supunem aprobarii formarea comisiei care va analiza oportunitatea si posibilitatea achizitionarii castelului si care va negocia cu mostenitorii, cu banca finantatoare (al carei nume Cancescu il tine deocamdata secret n.r.) si cu Ministerul Culturii.”


Cu aceasta manevra, de a readuce in permanenta in atentie? ca se voteaza o comisie, orice conflict a fost anihilat. Si s-a votat rapid si in liniste Comisia speciala ….


?


Comisia Dracula


Tinand cont de propunerile si amendamentele celor care au luat cuvantul, s-au decis atributiile comisiei, respectiv analiza oportunitatii cumpararii castelului si negocierea conditiilor. S-a decis, la propunerea Presedintelui Cancescu, formarea unei comisii din 5 membri, constituita din reprezentanti ai tuturor grupurilor din Consiliu. A fost stabilita urmatoarea structura: Costea Silviu (PNL), Ionescu Lucian (PSD), Staicu Florin (PD), Marko Gabor (UDMR) si Iancu Vespasian Augustin din partea Grupului de consilieri independenti. Activitatea comisiei va incepe imediat, intrucat saptamana viitoare se preconizeaza intalniri cu reprezentantii bancii finantatoare.?


La finalul sedintei, Presedintele CJ care isi serbeaza azi ziua de nastere (ii uram La multi ani), a primit in dar pe langa cateva manifeste “ecologice” un Castel Bran in miniatura (s-a declarat multumit in aceasta faza cu aceasta minitura) si o Diploma de Vampir al Banului Public.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.