Serviciile secrete in cautarea vampirilor de Bran!

Serviciile secrete in cautarea vampirilor de Bran!

0 281

Iata ca s-a trezit si opozitia din somnul in care a fost cufundata de atata portocaliu certaret.


Cascand bine ochii la imaginea venita pleasca, opozantii arunca cu mascota Robingo,(tipul sereist) in „pretul corect” al sarcofagului lui Dracula.


?


O spaga (tun) zeci de milioane de euro?


Valoarea de 60 milioane de euro ceruta pentru Castelul Bran de Dominic de Habsburg inseamna specula la drumul mare, a afirmat univoc liderul PSD Mircea Geoana.


Surprinzator si fara precedent, acesta a solicitat implicarea serviciilor de informatii in descoperirea jocurilor de culise din spatele tranzactiei imobiliare care are ca obiect Castelul lui Dracula. De altfel, nu numai liderul pesedistilor a solicitat interventia serviciilor secrete. Oportunitatea achizitionarii Castelului Bran de catre Administratia Judeteana Brasoveana si suma pretinsa de proprietari, 60 de milioane de euro, a facut ca mai multi oameni politici, majoritatea din opozitie, sa ceara cercetarea de catre serviciile speciale a tuturor aspectelor legate de aceasta tranzactie. Temerea tuturor este ca in spatele vanzarii se ascund interese mult mai pamantesti, chiar subterane, de imbogatire pe seama unui simplu contract de vanzare-cumparare. Culmea respectului (a se citi antonimul, in sensul in care restituirea s-a efectuat cu dare de mana – n.a.), proprietarii au declarat ca sunt constienti de pauperul bugetului local si, de aceea, suma ceruta pentru instrainarea castelului este pe masura. Asta dupa ce pretul castelului pornise de undeva de la suma de 17 milioane de euro si apoi a fost urcat rapid si suspect pana la concurenta sumei de 60 de milioane. Dar…


?


Ceata totala la Cultura!


Avocatii familiei Habsburg au declarat ca dreptul de preemptiune al statului, prin Ministerul Culturii, este in… picioare, iar vanzarea nu va fi facuta altcuiva decat in conditiile in care acesta nu se va prevala de aceasta clauza. Daca strategia de testare a pretului pe CJ Brasov a fost mai simplu de deconspirat de mass-media, ceata groasa care acopera maniera in care acest Castel a ajuns la mostenitori fara ca cei de la Cultura sa faca ceva ca sa-l pastreze a ramas intacta.


Interesant, pe aceeasi tema, Consiliul Judetean Brasov a comandat un sondaj de opinie pentru a cunoaste parerea brasovenilor cu privire la alocarea de la bugetul local a sumei de 2,7 milioane de euro, necesara contractarii unui credit pentru cumpararea castelului. De regula aceste sondaje sunt tinute la secret in “zonele delicate” astfel incat cine plateste si comanda realizarea impune si “directia” rezultatelor sondarii.


Cu negocieri sau nu, ramane de vazut ce descopera serviciile secrete, daca descopera, si ce date vor ajunge si la urechea opiniei publice.


Cert este insa ca va fi inaintat un raport nu Opozitiei, ci Basescu-lui. Cine stie? Poate, inghetata basesciana este implicata si ea prin cateva tonete vecine cu sicriul lui Dracula din afacerea reunita scump de Habsburgi. Atunci, c-am greu de descoperit cu ce fel de ocale se face afacerea Castelului Bran.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.