Expozitia figurilor de ceara

Expozitia figurilor de ceara

0 304


Centrul Cultural Reduta din Brasov gazduieste pana in 15 februarie 2007 o interesanta expozitie de figuri de ceara. Expozitia cuprinde un numar de 82 de statui ale unor personalitati cum ar fi Bin Laden, Harry Potter, Shrek, Beckman, Iisus, Papa Ioan Paul al II-lea, Bill Gates, Putin, David Beckham, Pele sau Ronaldo, precum si alti sportivi si actori celebri de la Hollywood.


Exponatele apartin Muzeului Figurilor de Ceara din Sankt-Petersburg, considerat al doilea in lume ca importanta dupa renumitul muzeu „Madame Toussaud” din Londra.


Statuile sunt realizate in marime naturala, iar podoaba capilara este din par natural, uman.


?


„Cina cea de taina“


Una dintre lucrarile care atrage atentia este „Cina cea de taina”, copie fidela a celebrei picturi a lui Leonardo da Vinci. Organizatorii au adus din Rusia si doua scene biblice de mari dimensiuni. Este vorba de „Cina cea de taina“ si „Coborirea lui Iisus de pe cruce“, ambele realizate in urma cu 18-19 ani. Artistii rusi au surprins cu fidelitate trasaturile personajelor, dar si dramatismul scenelor.


Alte statui fac trimitere la istoria omenirii sau a artei. Vizitatorii care vor trece pragul expozitiei ii vor putea vedea, in marime naturala, pe Cristofor Columb, imparatul Cezar, printesa Diana sau pe Michelangelo Buonarotti.


?


Politicieni, fotbalisti si artisti


Cea mai bine reprezentata categorie este cea a politicienilor, majoritatea fiind fosti conducatori ai Rusiei si Uniunii Sovietice. Nu lipsesc insa nici figura de ceara a lui Fidel Castro sau a fostului premier indian Indira Ghandi, dar nici terorsitul numarul 1 al lumii, Osama Bin Laden.


La loc de cinste se afla si sportivii de top, printre care fotbalistii David Beckham sau Pele, Ronaldo sau Oliver Kahn. Una din cele mai reusite statui de sportivi este cea a marii campioane germane Steffi Graf, surprinsa intr-o miscare specifica jucatorilor de tenis.


Asadar, cu cinci lei, puteti vedea la Centrul Cultural „Reduta“, 82 de statui de ceara aduse la Brasov de la celebrul Muzeu al Figurilor de Ceara din Sankt Petersburg.


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.