Saptamana politica 2 pe net

Saptamana politica 2 pe net

0 258

Abia a trecut a doua saptamana din an! Si totusi, ce departe este Mos Craciun, ce departe este bradul, ce departe sunt fripturicile si sampania! Am inceput treaba energic, de la vladica la opinca, intrand cu ateveul de agrement direct in problemele statului.Luam aminte de la Presedinte, care a fost ca o sfarleaza, cand calare, cand pe jos, cand in snowmobil, cand in ATV, cand la Sighet, cand la sedinta CSM. Dar sa vedem cu ce ne-am ales din acest freamat!Sa incepem cu Presedintele!


?


Vox Basescu, vox Dei!


Traian Basescu s-a postat la sedinta CSM. Suparat pe bruiajul din strada, provenit de la o manifestatie a unor cetateni nemultumiti de activitatea magistraturii, a cerut pauza de 15 minute, in care a ordonat sa se faca liniste. In sala trebuia sa se auda musca si glasul sau urand succes unui judecator?care, bietul de el nici macar nu se gandea poate sa candideze pentru postul de sef al magistratilor.


Domnule Pandrea, va doresc succes”. Cica Pandrea a belit ochii mari de uimire. Uimit, neuimit a candidat de unul singur, si , nu, nu va ganditi la prostii, n-a iesit al doilea ci a fost votat in UNANIMITATE Presedinte al Consiliului Suprem al Magistraturii! Sa-i spunem eficienta? Sa-i spunem gafa, tinand cont si de faptul ca Pandrea instrumenteaza dosarul Flota? Sau sa admitem ca din acest moment Dosarul Flota, a fost odata ca niciodata, ca de n-ar fi nu s-ar povesti? Sa-i spunem abuz de putere?Mai bine nu spunem pana nu cugetam adanc!


Ca veni vorba de unanimitate, si Tariceanu stie cum e sa te voteze toata lumea!


?


Congresul PNL


Desi bruiat si el, ca si sedinta CSM, dar nu de mitingisti ci de doamna Elena Udrea, Congresul PNL a inceput, s-a desfasurat si s-a terminat, intr-o succesiune standard de compunere scolareasca, avand la locul lor introducerea, cuprinsul si incheierea, dar fara consistenta de fond! S-a modificat statutul putin, pe ici si colo, in partile esentiale. Tariceanu a candidat si el de unul singur si a fost ales in unanimitate Presedinte, provocandu-i greturi lui Mircea Geoana, insarcinat in luna a doua cu manierele democratice de la Congresul PSD si oripilat la culme de manierele comuniste din PNL!


Auzi, auzi, sa fie un singur candidat si sa-l mai si voteze toti! Ce oroare! Desi parca as comenta ceva de genul “vrabia malai viseaza”! Sau Cocorul! Dar n-avem noi treaba cu ce viseaza Geoana, ci cu ce I se sopteste la ureche!


?


Soapte de mii de decibeli!


Liderii PSD s-au adunat pe taramul lui Dracula, devenit al Habsburgilor, pentru a-si suge unii altora seva ideilor revolutionare de cucerire a electoratului.Si in timp ce sugeau ei asa, a aparut Cristi Diaconescu, soptindu-i lui Geoana la ureche ca lui Tariceanu i s-a facut dosar!Acum sa nu ma intrebati daca dosar cu sina sau dosar plic, n-am aflat inca! A aflat insa toata tara ca pe Tariceanu il paste o cercetare!Ma mir ca nu s-au sesizat cei de la protectia mediului, ce soapta este asta, de-o aude o tara intreaga? Asta-i racnet! Dar de ce sa-I faca dosar? Pai fiindca, cica, ?i-a scris un biletel Elenei Udrea!


?


?


Biletul


Deci Elena Udrea, nervoasa, pe un post de televiziune, acelasi la care a vorbit despre telefonul dat de premier procurorului, a vorbit si despre un biletel pe care l-a primit de la Tariceanu, pentru presedinte, ca acesta din urma sa intervina in Dosarul Patriciu!


“Daca ma intrebati de ce mi-am amintit tocmai acum de bilet, n-am ce explicatii sa va dau, acum mi-am amintit eu!”. Nu intrebam, Barbie, fii fara grija, multi se multumesc cu privitul!


Presedintele a prins mingea la fileu si a declarat ca parca-parca e ceva! “Atentie, n-am zis ca nu exista”, a spus presedintele despre presupusul bilet. Premierul in schimb, neaga. N-a fost nimic. “E ca si cum i-as fi cerut lui Dracu, sa intervina la Dumnezeu pentru mine!”. Altii cer expertiza grafologica la Londra! Ei na? Ce asteapta, ceva ca in bancul cu John si cu Sir, ca tot e vorba de Londra, un raspuns de genul ?“scrisul e al sotiei si urina a lui John”?


Dar cum se aude prin targ ca buturuga mica rastoarna carul mare, probabil ca biletelul ar trebui sa darame premierul, care insa, in loc sa demisioneze degraba si-a serbat ziua de nastere!


Oricum acest bilet, real sau inventat, a fost biblic, a saturat un popor, precum cele cinci paini care au saturat cinci mii de oameni! Nu mai e nevoie de paine! Pana si ciobanilor care nu mai au voie sa vanda branza in piata li s-a flescait revolta cand au aflat de bilet!


?


Atat interesant, exceptand faptul ca penisul taiat de Ciomu a fost evaluat la 125.000 de euro, de opt ori mai putin decat pretul de rascumparare pentru cele patru bratari dacice, din aur masiv, care au revenit in tara si pentru care Adrian Nastase da cu subsemnatul, ca si Dan Iosif, intrucat un traficant de obiecte dacice l-a mentionat intr-o declaratie! Acu` si daca ar fi adevarat, nu-i asa mare baiul, o fi si el mostenitor al lui Burebista, mai degraba decat Dominic de Habsburg mostenitor al lui Dracula!


?


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.