Americanii sarbatoresc Ziua Martin Luther King Jr.

Americanii sarbatoresc Ziua Martin Luther King Jr.

0 279

Luni, 15 ianuarie, Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti si Centrul Cultural American vor fi inchise, deoarece americanii sarbatoresc Martin Luther King Jr. Day. Toate serviciile Ambasadei vor fi reluate marti, 16 ianuarie.


?


Martin Luther King Jr. a fost un militant al miscarii pentru drepturile civile din Statele Unite. Spatii separate pentru negri in cinematografe, locuri in spatele autobuzului, soldati care pazesc elevii pe drumul spre scoala — aproape de necrezut ca de la aceste evenimente petrecute in Statele Unite s-au scurs mai putin de 40 de ani. Lupta impotriva acestor nedreptati si pentru dobandirea de drepturi egale pentru negri este fundalul pe care si-a petrecut scurta viata Dr. Martin Luther King Jr.


Inceputu acestei miscari este considerat de multi a fi boicotul autobuzelor de la Montgomery (1955). Acest boicot este un exemplu elocvent in ceea ce priveste succesul unei actiuni incununate de succes: prin fantezie, creativitatee, disciplina si spirit organizatoric s-a putut in sfarsit depasi principiul segregatiei din autobuze.


Rosa Parks, obosita la sfarsitul unei zile lungi de munca, a fost arestata pentru ca nu a vrut sa-si cedeze locul din autobuz unui barbat alb…

Punctul culminant al miscarii pentru drepturi civile a fost Marsul spre Washington (1963), la care au participat 250.000 de persoane. In fata Lincoln Memorial, Martin Luther King si-a tinut celebrul discurs „I Have a Dream”. Pe o pagina separata se afla un instantaneu aerian impresionant al acestui eveniment istoric.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.