80 de campusuri scolare intr-un an!!

80 de campusuri scolare intr-un an!!

0 304

Dumitru Hardau, ministrul Invatamantului, nu a mai ajuns vineri la Brasov, asa cum se anuntase, in locul acestuia venind Dumitru Matei, secretar de stat in Ministerul Educatiei si Cercetarii. Inspectoraul scolar general prof. Carmen Tanasescu a precizat ca ministrul a reusit sa ajunga la Brasov joi seara, in jurul orei 20,00, cand s-a si intalnit, timp de doua ore, cu inspectorii scolari generali din tara, care au reusit sa ajunga la intalnire pana la acea ora. Vineri, insa, ministrul a luat drumul Clujului, pentru o alta intalnire.


Intalnirea de la Brasov, de vineri si sambata, ii reuneste pe toti inspectorii generali din tara, si se axeaza pe problematica invatamantului in general, si a celui preuniversitar in special. Asa cum a anuntat Dumitru Matei, unul din motivele pentru care a fost ales Brasovul, este si acela ca ocupa locul trei pe tara in ceea ce priveste atragerea de fonduri guvernamentale pe proiecte care privesc invatamantul preuniversitar, in 2006.


?


?


O declaratie interesanta facuta de secretarul de stat, careia insa este cam greu sa-i dam crezare, caci este mult prea optimista, este cea potrivit careia, pana la sfarsitul anului, vor fi functionale 80 de campusuri scolare, cate doua in fiecare judet. Machetele pentru campusuri exista, ramane ca inspectorii scolari generali sa vina cu propuneri, a precizat Matei.


?

Potrivit oficialului guvernamental, scolarizarea tuturor copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 7 ani este una din prioritatile Ministerului Educatiei pentru acest an scolar. Acest lucru se intentioneaza sa se aduca la indeplinire prin dezvoltarea unui sistem de 500 de gradinite, dotarea laboratoarelor tehnologice, refacerea infrastructurii scolare, dotarea cu calculatoare a peste 4.000 de unitati scolare, dotarea si modernizarea bibliotecilor scolare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.