Programul Intel Tech ajunge si in Romania

Programul Intel Tech ajunge si in Romania

0 259

Ministerul Educatiei si Cercetarii a semnat un acord cu compania Intel Corporation privind dezvoltarea si implementarea Programului Intel Tech, destinat profesorilor, in Romania.


Potrivit acordului, in urmatorii trei ani, 60.000 de profesori vor beneficia de formare profesionala si instruire prin acest program.


Directorul pentru educatie al Intel Corporation, Brenda Musilli, a precizat ca prin introducerea acestui program in Romania, firma pe care o reprezinta a investit una din cele mai mari sume dintre toate tarile.


De asemenea, ea a afirmat ca, in cadrul programului, oferit gratuit de firma Intel, profesorii din Romania vor beneficia de toata experienta celorlalti profesori din tarile in care programul este implementat.


In afara programului Intel Tech, Intel mai sustine educatia in Romania si prin donarea de echipamente hot spot unui numar de universitati.


Potrivit Brendei Musilli, Programul Intel Tech a ajuns la aproximativ patru milioane de profesori din peste 40 de tari.


?


Secretarul de stat in MEdC, Dumitru Matei, a explicat ca programul este foarte important pentru invatamantul preuniversitar. Numarul de credite pentru acest program va fi de 35, iar profesorii vor fi introdusi in program in urma unui criteriu de selectie, tinandu-se seama de logistica detinuta de unitatile scolare de unde acestia provin.


?


In tara noastra, Programul Intel Tech va fi implementat de catre firma SIVECO Romania. In cadrul acestuia vor fi sustinute seminarii, ateliere si conferinte, iar profesorii vor beneficia de sustinere si integrare a resurselor si instrumentelor tehnologice in cadrul orelor de curs, pentru a obtine un proces de instruire modern, concentrat asupra elevului. In urma acestor cursuri, profesorii vor putea dezvolta proiecte cu ajutorul tehnologiei, care sa sustina abilitatile de invatare ale elevilor, sa utilizeze computerele si Internetul ca instrumente de cercetare, comunicare si dezvoltare a creativitatii. De asemenea, vor invata cum sa alinieze programa scolara la standardele moderne si cum sa utilizeze instrumente IT pentru a putea evalua mai bine activitatea elevilor.


Procesul de instruire a profesorilor se va incheia cu o examinare si eliberarea unui certificat oficial.


?


Rezultatele unor evaluari recente arata ca programul are un impact clar. 84% dintre profesorii participanti au declarat o crestere sensibila a nivelului de utilizare a tehnologiei pentru planificarea si pregatirea lectiilor, iar 91% dintre profesori spun ca elevii au fost motivati si implicati in orele de curs. Mai mult de 81% dintre profesori au raportat ca proiectele elevilor au demonstrat o intelegere mai profunda a subiectului in comparatie cu alte lucrari.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.