Nemtii vor masura audienta televiziunilor!

Nemtii vor masura audienta televiziunilor!

0 248

In urma unei licitatii GfK Romania este compania care se va ocupa de auditarea ?posturilor de televiziune autohtone, incepand cu anul 2008.


?Compania de cercetare GfK Romania va furniza date de audienta pentru industria media (televiziune si publicitate) de la inceputul anului 2008, printr-un contract pe patru ani in valoare de 7,9 milioane de euro. GfK Romania este filiala companiei germane GfK, unul dintre liderii mondiali in domeniul cercetarilor de piata.


La licitatie au mai participat, alaturi de GfK companiile Media Research, din Cehia, si TNS-AGB International (actualul masurator).


?


Noutati in derularea contractului


Compania GfK si-a propus sa isi inceapa mandatul prin introducerea unui sistem de masurare a audientei, care va debuta cu instalarea, chiar din acest an, a unor peoplemetere (aparatul care inregistreaza audienta) performante.


Din 2008, cercetarea audientei TV va avea in vedere extinderea acoperirii televiziunii prin cablu in cat mai multe zone, dar si noile sisteme de televiziune prin satelit.


Principala noutate este masurarea audientei TV si in locurile publice. Pana in prezent, audienta in locatii precum cluburi, restaurante sau in birouri nu era monitorizata.


Totodata, numarul gospodariilor monitorizate va creste de la 1.000 la 1.200. Panelul (baza pe care se face cercetarea) va fi improspatat anual cu 25%.


Pe de alta parte, CNA a cerut ARMA sa tina cont si de migratia populatiei in afara tarii.


?


Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.