Macovei – candidat independent la alegerile pentru PE

Macovei – candidat independent la alegerile pentru PE

0 251

Potrivit unor surse democrate, ministrul Justitiei, Monica Macovei, ar putea candida ca independent pe listele Partidului Democrat la alegerile pentru Parlamentul European din luna mai. Liderii democrati au decis, la sfarsitul anului 2006, ca PD sa prezinte o lista proprie la alegerile pentru Parlamentul European.


„PD va candida singur la europarlamentare, pentru a-si da adevarata masura a fortei sale politice”, au precizat aceste surse. Totusi, la sfarsitul anului trecut, liderii PD spuneau ca ar putea merge la alegerile pentru PE pe liste comune cu PLD.


Pana la urma, liderii PD au analizat varianta ca lista democratilor sa fie deschisa de ministrul Justitiei, Monica Macovei, care sa candideze ca independent, sustinuta de formatiunea care a si propus-o in Guvern. Monica Macovei ar putea primi si o eventuala functie de vicepresedinte al Parlamentului European, au mai spus aceleasi surse.


Pentru acelasi post ravneste, insa, si ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu, vicepresedinte al PD. Iar in cazul in care Boagiu se va decide sa candideze pe listele democratilor la alegerile pentru PE, functia de vicepresedinte al Parlamentului European i-ar putea reveni acesteia.

Ministrii care vor fi alesi europarlamentari vor trebui sa renunte la posturile din Guvern.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.