La inceput de ianuarie, ninsoarea surprinde autoritatile

La inceput de ianuarie, ninsoarea surprinde autoritatile

0 293


Daca de Craciun si De Anul Nou am suspinat dupa zapada din alti ani, se pare ca de Boboteaza o sa avem zapada de o sa ne saturam de ea. Numai intr-o zi, ninsoarea a cauzat o gramada de probleme in mai multe zone ale tarii, cu precadere in Brasov, unde stratul de zapada a ajuns la 30 de cm.


?


In noaptea de miercuri spre joi circulatia rutiera a fost restrictionata pe DN1 Ploiesti-Brasov, DN1A Ploiesti-Valenii de Munte-Cheia-Sacele- Brasov, DN73 Campulung Muscel- Brasov si DN73A Predeal-Paraul Rece- Rasnov, pentru a permite interventia utilajelor de deszapezire. Cu exceptia vehiculelor de urgenta, celelalte vehicule au fost restrictionate intre orele 22.00 si 5.00. Totodata, urmeaza sa fie luate masuri pentru prevenirea aparitiei poleiului pe carosabil, precum si a eliminarii riscului ca masinile aflate in trafic sa ramana inzapezite in afara localitatilor.


?


Tot miercuri, trenul InterCity 538, intitulat „Trenul Zapezii”, de pe ruta Brasov – Bucuresti, a fost blocat mai mult de o ora si jumatate, in Predeal, calatorii fiind informati ca intarzierea este cauzata de o defectiune la locomotiva.


?


De asemenea, circulatia trenurilor pe Valea Prahovei a fost intrerupta la 16.40, pentru a doua oara in cursul zilei de miercuri, pentru remedierea unui scurt circuit provocat de caderea unor copaci pe calea ferata, intre Azuga si Predeal, iar traficul a fost reluat la ora 17.30. Astfel, trenurile personal – unul de la Bucuresti la Feldioara (Brasov) si doua catre Bucuresti, precum si acceleratul Predeal – Galati au avut intarzieri de cel mult o ora.


Caderea unor copaci peste calea ferata pe Valea Prahovei, in cursul diminetii de miercuri, a determinat intarzieri ale trenurilor de pana la 60 de minute. Trunchiurile copacilor au fost inlaturate, iar circulatia a revenit la normal pentru o scurta perioada.


?


Nici traficul rutier din municipiul Brasov spre Poiana Brasov nu a fost lipsit de probleme. Miercuri, circulatia pe aceasta ruta s-a desfasurat cu dificultate din cauza zapezii si a numarului mare de masini. Pentru a evita blocarea completa a circulatiei, politistii au facut un cordon pe sensul de urcare spre Poiana Brasov si lasand masinile sa treaca la anumite intervale de timp.


ISU Brasov a mai anuntat ca si pe DN 13, in Padurea Bogatii, a cazut un copac pe drum, ingreunand circulatia timp de aproximativ o ora.


Si pompierii brasoveni au intrat in alerta miercuri dupa-amiaza, dupa ce mai multe subsoluri au fost inundate din cauza precipitatiilor abundente. Potrivit pompierilor, un canal colector s-a revarsat si a inundat mai multe case din cartierul brasovean Darste. Specialistii au actionat pentru a scoate apa revarsata in subsolurile a trei case, incidentul neavand urmari deosebite.


?


?


Miercuri dimineata, zapada a cauzat inchiderea a doua drumuri nationale iar pe restul drumurilor nationale circulatia se desfasoara in conditii de iarna.


Infernal s-a circulat miercuri pe DN1, masinile au inaintat cu greutate. Cele mai mari probleme sunt intre localitatile Comarnic si Brasov.


In dreptul localitatii Posada, masinile circulau miercuri bara la bara, iar drumarii au intervenit pentru a fluidiza traficul.


Ninsoarea abundenta a lasat 100 de localitati din judetul Hunedoara fara curent electric miercuri dimineata, dupa ce mai multi arbori au cazut peste liniile de alimentare cu energie electrica.


Drumul national 67 C intre Ranca si Novaci a fost inchis pe anumite portiuni din cauza vizibilitatii reduse. Si Drumul national 67D care leaga Baia de Arama de Herculane a fost inchis partial din cauza viscolului.


In Sibiu si Brasov ninge de marti seara, iar stratul de zapada masoara cam 30 centimetri. Drumarii au scos utilajele de deszapezire, dar circulatia se desfasoara cu dificultate pe strazile secundare.


?


Inca o data, in toiul iernii, autoritatile sunt luate prin surprindere de zapada cazuta si nu reusesc sa faca fata.


„Se circula pe toate drumurile din tara in conditii de iarna, la ses se circula greu din cauza vizibilitatii reduse, iar la munte din cauza carosabilului pe care e zapada si de 3 cm”, a declarat Corneliu Stoian, director adjunct in cadrul Companiei Nationale de Drumuri.


?


Potrivit meteorologilor, vremea va continua sa se raceasca pana joi seara. Miercuri, stratul de zapada era de 65 de centrimetri la Paltinis si depasa 148 de centimetri la Balea Lac.


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.