Cardul european de sanatate

Cardul european de sanatate

0 259

De la 1 ianuarie 2007 romanii care vor calatori in tarile UE beneficiaza de asistenta medicala pe baza cardului european de sanatate.


?


Cardul european de asigurat va putea fi cumparat la pretul de aproximativ 2,2 RON, suma ce include TVA si costurile efective ale documentului (potrivit declaratiilor recente ale Cristian Badescu, presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Cristian Badescu).


?


Acest card va avea aceleasi dimensiuni ca un card bancar si va contine o serie de date despre posesori si institutia emitenta, fara sa cuprinda si informatii medicale.


?


Cardul european de asigurat inlocuieste asigurarea privata de sanatate si poate fi obtinut pe baza unei cereri-tip catre Casa teritoriala de asigurari de orice asigurat din Romania care doreste sa calatoreasca intr-una dintre tarile UE. El da posesorului dreptul sa beneficieze, in caz de necesitate, de asistenta medicala in aceleasi conditii ca si asiguratii sistemului public de sanatate din tara gazda. Cardul nu este necesar in cazul romanilor care lucreaza in mod legal in strainatate.


?


Primele cereri de eliberare a cardului vor putea fi depuse din 3 ianuarie, dar numai in conditiile in care asiguratul si-a achitat la zi contributia la fondul national unic de asigurari de sanatate.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.