Primul copil nascut in Spania in 2007 – o romanca!

Primul copil nascut in Spania in 2007 – o romanca!

0 256

Ca nu toti romanii au venit in tara de sarbatori, este un adevat care nu trebuie verificat. O stire de ultima ora vine cu bomba – primul copil nascut in Spania in 2007 este o micuta romanca, Teodora. Bebelusul a vazut lumina zilei in a doua secunda din noul an, intr-un spital din sudul Madridului, chiar in ziua in care Romania sarbatoreste aderarea la Uniunea Europeana, informeaza AFP.
Desi era asteptata peste cateva zile, euro-bebelusa s-a grabit si i-a cam luat prin surprindere pe parinti. Euro-bebelusa cantareste doua kilograme si 900 de grame, a primit nota 9 la nastere si a fost o bucurie si pentru medicii care au ajutat-o sa vina pe lume.”Fetita se simte foarte bine, mie imi este putin rau”, a declarat Manuela, mama Teodorei, la postul de radio Cadena Ser din capitala spaniola.


Manuela si sotul sau Lucian, ambii in varsta de 28 de ani, proaspat cetateni ai Uniunii Europene, traiesc in Spania de doi ani si jumatate.
Potrivit celor mai recente date oficiale, 189.000 de romani se afla legal in Spania, unde, din punct de vedere numeric, formeaza a patra comunitate de cetateni straini, dupa marocani, ecuadorieni si britanici.
Guvernul de la Madrid a anuntat introducerea unui regim tranzitoriu de doi ani, de la 1 ianuarie 2007, care restrange accesul pe piata muncii din Spania pentru cetatenii romani si bulgari, aminteste AFP, citata de Rompres.


Iza M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.