Cancescu vicepresedinte PNL?

Cancescu vicepresedinte PNL?

0 260

Comitetul Executiv al PNL a fost convocat joi, la Sinaia, pentru a se pune de acord asupra ultimelor modificari la Statutul partidului, inaintea Congresului extraordinar ce se va tine ?saptamana viitoare. Cea mai disputata tema a fost aceea a conducerii.


Stabilirea numarului de vicepresedinti si modul in care acestia vor fi alesi trebuia rezolvat in aceasta intalnire.


Din variantele discutate, aceea in care vor fi alesi 5-7 vicepresedinti la nivel national, care vor raspunde de domenii specifice si alti 8 vicepresedinti alesi pe regiuni de dezvoltare a primit acordul pentru promovare.


A doua problema, ca importanta, aflata in dezbatere este legata de modul in care vor fi alesi cei 8 vicepresedinti. Unii liberali sustin ca acestia sa fie alesi din zonele de unde provin, iar altii sustin alegerea “la liber”, adica oricine putand candida pentru aceste functii. Cea mai probabila varianta va aceea in care candidatii se vor selecta dintre cei care sunt parlamentari din aceste regiuni sau locuiesc aici.


S-a validat trecerea de la votul pe lista la cel uninominal, probabil un pas spre ce vor sustine liberalii la viitoarele alegeri pentru Parlament.


Ultima modificare a statutului va fi legata de eliminarea incompatibilitatii dintre functia de presedinte de organizatie judeteana si cea de membru in conducerea centrala. Multi sefi de filiale doresc sa candideze la functiile de vicepresedinte, deoarece considera ca astfel isi pot face o imagine publica importanta pe scena politica romaneasca, adaugand, desigur si plusul local de imagine local.


Este posibil ca la acest congres Biroul Permanent Central si Comitetul Executiv sa fie comasate intr-un singur for de conducere central care se va numi Biroul Politic.


Toate modificarile vor fi trimise luni Delegatiei Permanente, care le va analiza si le va supune aprobarii congresului de saptamana viitoare.


Prin noile modificari se va deschide posibilitatea ca presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, seful filialei liberala judetene sa acceada la una din importantele functii din conducerea PNL.


In situatia in care va fi ales, Cancescu ?va egala nivelul politic detinut de George Scripcaru (PD), Faina Constantin (PC) si Nita Constantin (PSD, toti vicepresedinti in partidele in care sunt membri.


?


Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.