PLD intra in 2007 cu slogan si sigla

PLD intra in 2007 cu slogan si sigla

0 267

Inainte de sfarsit de an, liderii liberali din Grupul de Initiativa pentru crearea Partidului Liberal Democrat au mai facut un pas catre constituirea formatiunii. Fostul consilier prezidential Theodor Stolojan a anuntat ca a fost depusa documentatia pentru inregistrarea PLD ca partid politic.


De asemenea, Stolojan a prezentat sigla partidului, care are culorile albastru si portocaliu si este formata din trei linii ascendente, despre care a afirmat ca semnaleaza directia pe care membrii partidului o doresc pentru Romania, precum si sloganul partidului, care este „Progres, libertate si demnitate”.


Fostul liberal a anuntat ca au fost stranse 64.000 de semnaturi pentru inregistrarea PLD, „cu mult peste numarul impus de lege – 25.000”.


?


Liberal-democratii au afirmat ca singurul partener de discutie ramane PD, dar nu exclud chiar si o fuziune cu Partidul National Liberal, daca actuala conducere a PNL se schimba.


In replica, liberalii au anuntat ca vor verifica semnaturile pe baza carora PLD s-a inscris la tribunal si daca descopera neconcordante, vor contesta infiintarea noului partid.


?


Pana la congresul de constituire, PLD va fi condus de un Birou Executiv provizoriu al carui presedinte este Theodor Stolojan, iar vicepresedinte Gheorghe Flutur. Stolojan a fost ales lider al partidului, miercuri, de catre Adunarea membrilor fondatori ai formatiunii. Biroul Executiv al PLD numara 13 membri: Valeriu Stoica, Mona Musca, Raluca Turcan, Cristian Boureanu, Gabriel Sandu, Florin Popescu, Marian Hoinaru, Cornel Stirbet, Mihai Tabuleac, Mircea Iustian, Radu F. Alexandru, Dumitru Pardau si Viorel Arion. Flutur l-a nominalizat si pe senatorul Mircea Cinteza, ca fiind „coordonatorul pe Bucuresti”.


?

Senatorul Gheorghe Flutur a prezentat si principalele elemente ale Statutului viitorului Partid Liberal Democrat, noutatea fiind prevederea care permite membrilor PLD, dar si simpatizantilor, sa introduca rezolutii prin care sa isi promoveze anumite proiecte politice. La nivel national, PLD are, in ordinea atributiunilor, Congresul partidului, Delegatia Permanenta, Biroul Executiv National si Consiliul Reprezentantilor Nationali. Biroul Executiv National are un presedinte, un presedinte executiv, presedintele CRN si 20 de membri. Dintre acestia 20, sapte sunt vicepresedinti pe domenii. Potrivit lui Flutur, PLD va avea opt secretari regionali, cu atributii de legatura intre filiale si conducerea centrala. „Totodata, vom avea un secretar, un trezorier si alti trei membri”, a conchis Gheorghe Flutur.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.