Noi locuinte sociale pe Ecaterina Teodoroiu

Noi locuinte sociale pe Ecaterina Teodoroiu

0 316

Astazi, 28 decembrie 2006, primarul Brasovului, va avea la indemana niste chei. Nu chei franceze, nici cele de la seiful BERD, nic macar cele de acces catre fondurile nerambursabile ale Europei, ci doar niste simple chei de garsoniere. Totusi, cu aceste chei, George Scripcaru ii va cadorisi de Sarbatori pe cativa brasoveni, a caror situatie imobiliara lasa de dorit si se afla pe listele Primariei. Practic, primarul va inmana cheile persoanelor care le-au fost atribuite, cu chirie, locuinte in blocul situat pe str. Ecaterina Teodoroiu nr. 38, achizitionat recent de municipalitate.
De altfel, Brasovul bifeaza negativ la capitulul locuinte sociale. La Primarie sunt despuse peste 1.000 de cereri de locuinte, fie sociale, fie de necesitate. Majoritatea celor care au solicitat acordarea de locuinte sociale sunt persoane fara venituri sau cu venituri mici. Din aceasta categorie fac parte familiile neajutorate care nu beneficiaza de un loc de munca stabil, sau a caror stare de sanatate este precara. Astfel, prin Hotararea Consiliului Local 702 din 30 octombrie 2006, municipalitatea a cumparat mai multe garsoniere din blocul situat in Cartierul Bartolomeu, str. Ecaterina Teodoroiu nr. 38.
Aceste garsoniere (aproape 20 mp – n.a.) au fost proprietatea firmei Ramos SRL, din Sacele, care a reabilitat imobilul respectiv in totalitate. Pretul de achizitie al fiecarei locuinte a fost evaluat la 15.877 EURO fara TVA, respectiv 55.844 RON, iar municpalitatea a cumparat in limita alocatiilor bugetare pentru acesata destinatie, adica 1.437.000 RON.
In cuda insiruirii sumelor amintite, chiria pentru fiecare familie va fi una decenta, daca nu modica. Cel putin asa ne-au asigurat oficialii Primariei.

Marius OLA

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.