Basescu cere ajutorul Europei

Basescu cere ajutorul Europei

0 288

Presedintele Traian Basescu a cerut ajutorul comunitatii internationale pentru solutionarea conflictelor inghetate de la portile Uniunii Europene, care constituie „un pericol major” pentru stabilitatea Uniunii, intr-un interviu publicat de cotidianul „Le Monde”. „Romania nu va putea sa solutioneze de una singura conflictele inghetate din Osetia de Sud, din Abhazia, din Transnistria si din Nagorno-Karabah”, a atentionat el. „Aceasta zona de insecuritate va deveni in 2007 frontiera orientala a UE si a NATO”, a subliniat Basescu.


In opinia presedintelui roman, „aceste conflicte pot fi reanimate in orice moment si reprezinta un pericol major pentru stabilitatea Europei”. „Doar prin vointa politica comuna a UE, a Statelor Unite, a Rusiei si a Turciei va putea fi solutionata aceasta problema”, apreciaza el.


Subliniind ca nu face „decat sa atraga atentia asupra urgentei de a calma aceste focare de conflict”, Basescu aminteste ca „Marea Neagra este un mozaic de culturi formate din crestini, ortodocsi si catolici, si din mulsumani”. „Daca noi nu reusim sa comunicam intre noi, aceasta zona va ramane un focar de insecuritate pentru toata Europa”, a spus el.

Romania si Bulgaria vor intra in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007 si vor completa largirea UE spre Est, aducand Uniunea la 27 de membri. Aceste tari dau o noua dimensiune strategica Uniunii Europene, care se va intinde astfel pana la Marea Neagra.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.