Are 12 centimetri ….. in Poiana Brasov

Are 12 centimetri ….. in Poiana Brasov

0 277

Tunurile de zapada au fost pornite vineri dimineata in Poiana Brasov, Predeal si Busteni ! Spre seara, zapada de pe partie nu era extrem de buna pentru schi, dar era insa excelenta pentru sanius si bulgareala. Administratorii partiilor sunt optimisti si cred ca de Craciun se va schia in conditii excelente.


?


„Partiile au stratul de zapada in medie de 12 centimetri. Conditiile de schi sunt asa si-asa. Tunurile de zapada au fost pornite de la ora 5 dimineata si le-am oprit la ora 8.30. Si in Postavaru stratul de zapada are aceeasi grosime. Am avut parte de niste fenomene meteo ciudate. Cand in Poiana ningea, in Postavaru era soare, plafonul de nori fiind pana la 1500 de metri. Azi-noapte in Postavaru au fost -10, -11 grade Celsius, iar in Poiana pana la ora 5 dimineata, doar -2. Oricum prognoza arata ca la munte va mai ninge. Daca acest lucru se va intampla si temperaturile vor cobori la -5 grade, atunci se va schia in conditii foarte bune”, a declarat, vineri seara, Nicolae Bucur, seful Compartimentului Intretinere Partii, din cadrul Ana Teleferic.


?


Monitorii de schi au tasat in cursul zilei zapada de pe partia Bradul. Acestia vor avea duminica primii clientii. Un grup de 300 de britanici vor sosi in Poiana Brasov pentru a-si petrece sarbatorile de iarna si pentru a invata sa schieze. Acestia au platit 240 de lei de persoana pentru patru ore de schi pe zi, timp de sase zile, sub indrumarea unui instructor specializat.


?


Administratorii de partii de pe Valea Prahovei spun ca sezonul de schi va fi deschis duminica in Poiana Brasov, si cel tarziu luni in Predeal si Busteni.


?


La Predeal si Busteni, administratorii de partii spun ca, dupa doua – trei zile de functionare a tunurilor de zapada, adica cel tarziu luni, se va putea schia. Planurile pot fi date peste cap doar de o incalzire brusca a vremii, cu temperaturi peste 5 grade Celsius.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.