Copiii autisti si functionarii out-isti – cronica de eveniment

Copiii autisti si functionarii out-isti – cronica de eveniment

0 317

Joi, 21.12.2006, a avut loc prima editie a Premiilor de excelenta in administratie, manifestare organizata de Institutia Prefectului, Consiliul Judetean Brasov si Agentia de Dezvoltare Durabila. ?Poate va ganditi la papioane, tinuta obligatorie, atmosfera festiva… E treaba dumneavoastra la ce va ganditi. Sa va spun ce-a fost.


In Sala Coloanelor, o bijuterie arhitecturala dealtfel, incalzita insa cu multa zgarcenie, implora mila un brad chel, ornat cu cateva globuri si-o beteala lesinata, in contrast cu fastul Salii. Pe scaune dardaiau si carcoteau cativa primari de comune si cativa consilieri. Femei putine, probabil erau la framantat cozonaci.


Ziaristi, aproape cati participanti. Blitzuri, poze, camere atarnand profesionist de gat, carnetele, pixuri. S-au pregatit, deh, ca pentru Premii de excelenta in? administratie! Cand a aparut Primarul Municipiului, domnul George Scripcaru, au tabarat toti pe el sa-i smulga vreo cateva cuvinte. Dupa ce si-a tras un pic sufletul, Primarul a facut presei o declaratie. Cu atat s-au ales jurnalistii, noroc cu George Scripcaru, ca altfel i-ar fi dat sefii afara… Ce sa scrie?


Revenind la Premii, evenimentul s-a desfasurat in trei parti: in prima parte un Mos Craciun mieros ca Andreea Marin i-a cadorisit pe copiii autisti din Brasov, ?in cea de-a doua parte Aurica Danu i-a cadorisit pe functionarii out-isti, dupa care alaiul s-a deplasat la Bran, pentru a inaugura concursul de taiat porci.Expresia ce-are sula cu prefectura paleste pe langa asocierea autism-administratie-taiat porcul.


Dar sa ne oprim totusi la miezul problemei. Aici e aici. Prefectul, subprefecttii, vicepresedintii CJ, au inmanat premii in goana de parca le era teama sa nu piarda trenul de Cluj (clasa business, desigur).Si ce credeti ca au premiat organizatorii? Pai, respectarea legalitatii! Brasovul si Harmanul au luat premiu fiindca toate dispozitiile Primarilor si Hotararile Consililiilor Locale ale acestor localitati au intrunit toate elementele de legalitate. Sa intelegem ca restul localitatilor au probleme de intelegere a legii, ca functionarii publici sunt si ei un fel de autisti, sau mai binezis outisti? Maiculita, Europa crede ca am facut progrese, iar noi premiem cu o bucatica de hartie (la care seful ADD Ionut Tata a lucrat pana la patru dimineata, rima nu-mi apartine, cineva l-a laudat asa pe respectivul sef) si o tablita pe cei care au reusit sa aplice legea! Si cand te gandesti cati primari au studii juridice!


De asemenea, a fost premiata Directia Sanitar Veterinara pentru zelul cu care, timp de sase luni, a “eutanasiat” oratanii si a stropit masini, reusind sa starpeasca virusul gripei aviare. Intrebare-ntepatoare? Oare puii congelati din marketuri, purtand eticheta Avicola Codlea sunt 100% noua generatie?


In rest totul s-a intamplat repede, ca un cutremur de 3,2 pe scara Richter, resimtit nitel in Vrancea. Tot e bine, decat sa inghete lumea in sala!


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.