La BBC – Basescu la tranta cu comunismul !

La BBC – Basescu la tranta cu comunismul !

0 288

Dupa condamnarea verbala a comunismului, in Parlament, presedintele Basescu a acordat un interviu pentru postul BBC. Suparat pe ce s-a intamplat, Traian Basescu declara razboi pe viata si pe moarte ramasitelor comunismului infiltrate in cele mai importante domenii ale statului. Vom vedea ce urmeaza dupa aceasta declaratie, vom vedea, in sfarsit, sirul de deconspirari si listele de infiltrati? Pana la acel moment seful statului a crezut de cuviinta sa inceapa cu cineva si l-a atacat dur pe liderul PSD, Mircea Geoana despre care afirma ca este doar portavocea lui Ion Iliescu.


Ramasitele comunismului sunt infiltrate in cele mai importante domenii de activitate si formeaza un triunghi ce reuseste sa inhibe institutiile statului, sustine Traian Basescu. Noi spunem, parafrazand un poem care se referea taman acel ceva ce “se afla in toti si in toate”. „E vorba de oameni de afaceri, oameni cu influenta politica, politicieni si trusturi media. Acesta este triunghiul care se bate cu institutiile statului democratic in incercarea de a-si mentine dominatia pe care au avut-o timp de 15 ani !”, declara fara rezerva primul om in stat. Noi spunem ca de fapt nu s-a schimbat mai nimic, ci s-au rotit, substituit, redenumit, schimbandu-se numarul si numele acestor institutii.


Referindu-se la acest Triunghi al Bermudelor coruptiei romanesti, presedintele Basescu completa: “…din 2005, sunt foarte deranjati de niste realitati, dar mai reusesc sa-si puna cite un ministru in Guvern, cite o influenta prin zone importante si acest lucru trebuie depasit. Eu voi lupta necrutator impotriva acestor fenomene. La fel cum stiu ca si ei sunt necrutatori cu mine.”


Aflat intr-o lupta deschisa cu Corneliu Vadim Tudor, in acelasi interviu acordat postului de radio BBC, Traian Basescu, a atacat dur si atitudinea presedintelui PSD Mircea Geoana, potrivit caruia raportul de condamnare al comunismului a angajat doar peresedintele si institutia prezidentiala. „Domnul Geoana, in general, in declaratiile sale, nu trebuie luat in considerare pentru ca nu vorbeste el, ci este doar trompeta actualului sef real al PSD-ului, a domnului Iliescu.”


?


Ce replica batranul activist?


Iliescu:”Basescu este obsedat de dosare, ca Elena Ceausescu”
Nu prea deranjat de acuzele presedintelui Basescu cum ca adevaratul lider al PSD ar fi Ion Iliescu, presedintele de onoare social-democrat, a sustinut, pe buna dreptate ca un sef de stat nu-si poate permite sa faca asemenea aprecieri.


„Ce-i treaba lui acest lucru? El n-ar trebui sa-si permita nici macar cu partidul pe care l-a condus sa se mai amestece in treburile interne, dar asemenea chestiune arata un comporament nedemn pentru un sef de stat (…) Sa atace in halul in care a facut-o e indecent si nedrept, a comentat Iliescu.


Tot el a tinut sa fixeze si mai bine asa zisele obsesii ale lui Traian Basescu.


„Asta-i mentalitate ceausista. Elena Ceausescu era obsedata de dosare si de provocare de epurari politice”, a sustinut fostul presedinte al Romaniei.


?


Din ce in ce mai clar pentru toata lumea – batalia politica in Romania se da intre diferitele esaloane ale fostului (nemuritorului) PCR, intre diferitele servicii si clanuri ale acestuia, care au capusat tara dupa al doilea razboi mondial pana azi.


?

Horia D. R.



COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.