Minisatul „Sfantul Andrei” la Muzeul Satului din Bucuresti

Minisatul „Sfantul Andrei” la Muzeul Satului din Bucuresti

0 277

Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” in parteneriat cu Muzeul Taranului Rom?n si Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, sub patronajul Ministerului Culturii si Cultelor, a organizat duminica, 17 decembrie 2006, un program de colinde, datini si obiceiuri de iarna, sub genericul „Florile Dalbe”, la care au participat formatii de gen din diferite zone ale tarii


Grupuri de artisti formati din copii, studenti sau colindatori au venit duminica la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” din Capitala pentru a prezenta datini si obiceiuri de iarna din toate zonele tarii.


Programul a inceput la Muzeul National al Satului, unde grupurile de colindatori au prezentat pe un spectacol de colinde de Craciun, precum si obiceiuri specifice zonelor din care provin: Maramures, Bistrita Nasaud, Hunedoara, Suceava, Gorj si Brasov. Manifestarea a continuat pe strazile Bucurestiului cu o parada a portului si a cantecului popular, alaiul ajungand in final in Piata Victoriei, unde a mai incantat publicul bucurestean cu cantece si traditii romanesti autentice.


?


Colindatorii brasoveni


Pe scena au urcat grupul de copii din Botiza, jud. Maramures, studenti de la Teologie din Bucuresti, grupul folcloric Cetina, Ilva Mare, jud. Bistrita Nasaud, Caluserii din Geoagiu, jud. Hunedoara, Pitaraii cu masti-Closani-Pades, jud. Gorj, Grupul folcloric Calniceana-Calnic, jud. Caras Severin si Ansamblul folcloric Balada din Suceava.

Brasovul a fost reprezentat ca in fiecare an de grupul de colindatori ai „Minisatului Sf. Andrei”, condus de profesorul Sorin Ioan Apan si format din elevi ai Colegiului National „Andrei Saguna” si ai Liceului „Nicolae Titulescu”, care au prezentat un program de colinde si de obiceiuri specifice zonei Rupea. Programul de sarbatori al „minisatilor” va continua in zilele urmatoare cu o vizita la Ministerul Culturii, unde vor sustine un concert de colinde in fata ministrului Adrian Iorgulescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.