Start la sezonul de iarna in Poiana Brasov

Start la sezonul de iarna in Poiana Brasov

0 281

Duminica, 17 decembrie, Consiliul Local si Primaria Brasov, impreuna cu Asociatia Investitorilor din Poiana Brasov, Team Comunication si Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului din judetul Brasov au organizat deschiderea oficiala a sezonului de iarna 2006 – 2007. La eveniment a participat si ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Radu Berceanu, care, insotit de primarul Brasovului, George Scripcaru, de consilieri judeteni si locali, a facut un periplu prin Poiana Brasov si a vizitat mai multe hoteluri si restaurante, dintre care amintim: Stana Turistica, Alpin, Piatra Mare, Coliba Haiducilor, Sura Dacilor, Vanatorul, Sportul, Ruia si Favoritul. Organizatorii l-au invitat pe Berceanu sa viziteze si Postul de Interventie, respectiv cele de jandarmi si ambulanta, care asigura siguranta turistilor in statiune.


?


Expozitie gastronomica


Atat Radu Berceanu, cat si persoanele care l-au insitit la deschiderea oficiala a sezonului de iarna au vizitat expozitiile de gastronomie prezentate de reprezentantii lanturilor hoteliere si restaurante amintite. Fiecare si-a intampinat oaspetii cu traditionala paine si sare, tuica fiarta si lautari. Maestrii bucatari au dovedit inalta calificare in bucataria traditionala romaneasca, reusind sa prezinte standuri cu bucate variate, incepand de la cele cu specific vanatoresc si terminand cu cele de patiserie si cofetarie. Invitatii au avut posibilitatea sa deguste produsele si sa asiste la spectacole folclorice de exceptie.


Cu acest prilej a mai fost vizitata instalatia pe cablu si au fost prezentate proiectele ce urmeaza sa fie demarate in statiune pentru transportul turistilor pe cablu si proiectele ce urmeaza sa dezvolte domeniul schiabil.


?


In loc de zapada, alte solutii


Desi deschiderea oficiala a sezonului de iarna s-a facut pe uscat, fara zapada, Radu Berceanu crede ca posibilitatea de a atrage turisti nu este pierduta: „Am venit pentru deschiderea sezonului si imi doresc chiar si mie sa fie zapada, dar cu toate acestea se poate simti atmosfera de iarna si puteti sa aveti turisti. Aici pot fi gasite si alte lucruri interesante si alte oferte: turism culinar, sauna, piscina, discoteca, agrement cu ATV si parapanta, lucruri care pot completa zapada”.


Ileana R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.