Productia industriala a crescut

Productia industriala a crescut

0 271

Se pare ca toti cei care sustin ca cearta dintre politicieni este un factor pozitiv pentru economie este o realitate. Se poate explica si astfel faptul ca productia industriala a inregistrat o evolutie pozitiva, in primele zece luni din 2006, fata de aceeasi perioada din anul precedent, cu o rata de crestere de 7,4 la suta, conform datelor publicate luni de Institutul National de Statistica (INS).
Astfel in luna octombrie 2006, productia industriala s-a majorat cu 10,2 la suta fata de luna corespunzatoare din anul precedent. Comparativ cu septembrie 2006, cresterea a fost de 3,7 procente datorita majorarilor productiei in toate sectoarele industriale – 4,1 la suta in industria extractiva, 2,9 la suta in industria prelucratoare si 17,1 la suta in sectorul energie electrica si termica, gaze si apa.
Prin prisma evolutiei pe marile grupe industriale, cresterea pe total a productiei s-a datorat, in principal, majorarii cu 8,2 la suta a productiei in industria energetica, in cadrul acesteia detasandu-se productia, transportul si distributia de energie electrica si termica, gaze si apa (22 la suta) si cu 5,7 la suta a productiei din industria bunurilor intermediare.
Cresteri intre 10 la suta si 30 la suta s-au inregistrat la urmatoarele diviziuni din industria prelucratoare – aparatura si instrumente medicale, de precizie, optice si ceasornicarie (27 la suta), produse textile (20,7 la suta), produse din tutun (13,7 la suta) si edituri, poligrafie si reproducerea pe suporti a inregistrarilor (10,1 la suta).


 


Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.