Valer Dorneanu, noul sef moral al pesedistilor

Valer Dorneanu, noul sef moral al pesedistilor

0 321

Social-democratii au reusit sa gaseasca pe unul de-al lor, al carui nume nu este asociat cu mari ilegalitati. L-au identificat si l-au pus sef pe probleme de moralitate. Deputatul PSD Valer Dorneanu a fost ales presedinte al Comisiei de Arbitraj si Integritate Morala a partidului, el obtinand 24 de voturi, fata de contracandidatul sau Doru Giugula, creditat cu 8 voturi, care a devenit astfel prim-vicepresedinte al comisiei.


Dorneanu a declarat ca aceasta Comisie nu va avea rolul unei „instante inchizitoriale” sau al unei „procuraturi” pentru membrii PSD. „Nu vom da dinainte vinovati sau condamnati, vom analiza cazurile cu care vom fi sesizati in spiritul regulamentului si mai ales respectand prezumtia de nevinovatie”, a afirmat el.


Totodata, Dorneanu a declarat ca aceasta Comisie are si rolul de a „inlatura unele pete de imagine” ale PSD si de a creste credibilitatea partidului. El a refuzat sa se pronunte in legatura cu eventualele implicari ale comisiei in ceea ce priveste dosarul mineriadelor in care este implicat presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.


Comisia Nationala de Arbitraj si Integritate Morala a PSD l-a avut ca presedinte, inaintea lui Dorneanu, pe purtatorul de cuvant al partidului, senatorul Cristian Diaconescu, care, la Congresul extraordinar din 10 decembrie, a fost ales vicepresedinte pe domeniul Relatii internationale.


?


Intrandu-si in paine, Dorneanu a facut cateva aprecieri la adresa unui om controversat din partid, Ion Iliescu. Controversat, din punct de vedere al relatiilor pe care le-a avut sau nu cu fosta Securitate. Mai ales ca numele fostului presedinte al Romaniei apare in raportul comisiei prezidentiale pentru analiza dictaturii comuniste, intocmit de Vladimir Tismareanu.?


Valer Dorneanu, a declarat ca organismul pe care il conduce ncepand de vineri nu va intra in „jocul politicianist” al Comisiei pentru analiza dictaturii comuniste si al celor care doresc sa il scoata pe Ion Iliescu de pe scena politica.


„Ce a facut domnul Ion Iliescu din 1989 incoace, si chiar si inainte, nu este o chestiune care sa-l dezonoreze sau sa afecteze PSD, ci dimpotriva, este un motiv de mandrie. El a fost cel care a rasturnat comunismul si nu cel care l-a propovaduit”, a afirmat Dorneanu.


Dorneanu a apreciat, in concluzie, ca eventualul verdict al Comisiei prezidentiale in legatura cu Ion Iliescu nu va face obiectul anchetei Comisiei de Integritate Morala din PSD.


Conform unui cotidian central, numele lui Ion Iliescu, apare la categoria „vinovati de impunerea si perpetuarea unui sistem bazat pe faradelege”, precum si in capitolele care se refera la responsabilii mentinerii la putere a regimului comunist.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.