„Sange Vienez” la Opera Brasov

„Sange Vienez” la Opera Brasov

0 313

Duminica, 17 decembrie 2006, Opera Brasov prezinta de la orele 18,30, in Sala Operei, spectacolul „Sange Vienez” de J. Strauss, in regia lui George Zaharescu, dirijor: Jean Marie Juan (debut). Spectacolul se joaca in limba romana si beneficiaza de cea mai echilibrata distributie: Valentina Margaras, Nicolae Zaharia, Maria Petcu, Mihaela Marele, Mihai Irimia, Gabriel Oana, Nora Vlad, Attila T?r?k, Mugur Curelaru, Marcel Zanescu.


?


Un spectacol de zile mari


„Sange Vienez” de J. Strauss este o opereta in trei acte placuta de toate categoriile sociale pentru ca ofera multa relaxare si buna dispozitie.


Un spectacol de zile mari, spumos, cursiv, cu o muzica splendida si binefacatoare. Actiunea se petrece in Viena secolului al XIX-lea, oras de care familia Strauss, dedicata in totalitate muzicii, a fost extrem de strans legata. Imediat dupa casatorie, cuplul Zedlau, personajele pricipale, este cuprins de neintelegeri. Contesa Gabriela paraseste Viena, iar contele Eduard, sotul sau, isi consoleaza singuratatea invitandu-o la el pe frumoasa cantareata Frantzi Cagliari. Gabriela se hotaraste sa se intoarca acasa dornica de impacare, concomitent cu prim-ministrul Vercingetorix, seful contelui sosit pentru rezolvarea unor probleme importante. Toti patru se intalnesc in salonul vilei, spre disperarea contelui, care il implora pe ministru sa o prezinte pe Frantzi drept sotia lui. Insa batranul Vecingetorix, complica situatia confundand-o pe Frantzi cu Gabriela la balul contelui Bitowsky, unde apare si a treia cucerire a lui Eduard – Pepi. In ritm de vals fiecare personaj isi gaseste perechea, finalul culminand cu o veselie generala.


„Sange Vienez” este o capodopera straussiana aparte, cu o istorie foarte interesanta.


Partitura cuprinde pagini superbe precum: polka „Azi la Hietzing …”, „Tu esti craiasa din povesti …”, „Bun gasit, lacas de vise …”, stralucitorul final al actului II cu succesiunea de opt valsuri pline de farmec etc.

Elena B.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.