Intalnirea criminalistilor

Intalnirea criminalistilor

0 274

Zilele acestea, la Brasov, si-au dat intalnire sefii Serviciilor Criminalistice din opt judete ale tarii. Principalele teme de dezbatere s-au axat pe problematica tehnicilor criminale, a metodelor de lucru, dar si euroconformizarii.


La intalnire a fost prezent si directorul-adjunct al Institutului de Criminalistica in cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, comisarul Crisan Lazureanu, care a laudat Serviciul Criminalistic din Brasov, apreciind ca, din punct de vedere al eficientei, Serviciul din Brasov, unde lucreaza 52 de experti criminalisti, se situeaza in primele cinci locuri.


Problemele cu care se confrunta criminalistica din Romania au fost dezbatute de directorul-adjunct cu expertii si sefii Serviciilor de Criminalistica din Sibiu, Covasna, Harghita, Mures, Dambovita, Valcea, Prahova si Brasov.


Potrivit lui Lazureanu, in ultima perioada, Institutul de Criminalistica din Romania a beneficiat de o serie de investititii cu care s-au facut multe din dotarile necesare. Astfel, Institutul are un laborator ADN dotat la nivel european, a fost realizata o baza de date nationala care are si o conexiune internationala. Mai mult, in majoritatea oraselor din tara, in prezent este posibila utilizarea mai multor programe cu ajutorul carora pot fi accesate baze de date comune ale persoanelor disparute, baza foto si una cu amprente.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.