Geoana – varianta de tranzitie

Geoana – varianta de tranzitie

0 252

Au trecut doar cateva zile de cand Mircea Geoana a fost reales in fruntea Partidului Social Democrat (PSD) si au si aparut comentarii destul de dure atat pe sticla, cat si prin randurile pesedistilor si au fost auzite voci care au afirmat ca Geoana a fost o varianta de tranzitie, pentru ca Nastase nu a candidat niciodata impotriva lui Iliescu. Calitatea de actor a lui Geoana a fost apreciata nu numai pentru rolul pe care il joaca, ci si felul in care a invatat sa-si interpreteze rolul. Se pare ca a invatat sa isi ascunda destul de bine teama in timpul congresului si grija de a nu fi spulberat in ultima clipa de contracandidatul sau Oprescu, care s-a tinut de cuvant si a anuntat ca si-a dat demisia din functiile pe care le detine in PSD si mai ales in cea de presedinte al filialei de Bucuresti.


?


Iliescu a cazut ca pisica in picioare


Desi in momentul in care a fost intervievat, nu a vrut sa spuna cu cine a votat, dupa zambetul sau larg si onduirea corporala, se pare ca desi a dat de inteles ca il sustine pe Oprescu, l-a votat pe Geoana, cazand astfel si de data aceasta ca pisica in picioare. Desi noua conducere a anuntat ca de a doua zi se va pune pe treaba si va avea un singur tel, acela de a ajunge in fruntea tarii, razboiul intern continua in randul neadaptatilor, care sunt hotarati sa isi puna coada pe spinare si sa paraseasca randurile „poporului PSD”. Daca tot am pomenit de Iliescu, citam din propriile declaratii: „Aveti grija cui lasati partidul. Am zis si la alegerile trecute si acum nu stiu cu cine merg. Eu nu am dificultati ca sa gasesc cale de comunicare. A fost un examen util, pentru ca a fost o dezbatere in ciuda patimilor care puteau duce la destramarea PSD. Am fost foarte atent ce vorbesc si am spus foarte clar ce imi asum in aceasta functie onorifica. Nu am functie executiva, pentru ca nu vreau sa imi asum misiuni executive. Nu aveam apetit pentru asa ceva, dar particip activ la toate aceste structuri”.


Referitor la Oprescu, Iliescu crede ca s-ar putea sa se mai gandeasca si a recomandat presei sa nu ia totul „cu reactiile emotionale, care sunt firesti”.


Ileana Roseala

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.