Trecerea spitalelor din domeniul public in domeniul privat

Trecerea spitalelor din domeniul public in domeniul privat

0 290

Trecerea spitalelor din domeniul public in domeniul privat al judetului a fost pe larg discutata in sedinta ordinara a Consiliului Judetean Brasov de marti, 12 decembrie, deoarece proiectul de hotarare viza sectia Psihiatrie a Spitalului de Neurologie si Psihiatrie Brasov, situat in municipiul Brasov, str. Mihai Eminescu nr. 18, dar si aprobarea demararii procedurilor in vederea vanzarii acesteia, precum si a imobilelor in care functioneaza Spitalul Oncologic si Spitalul Dermato. Subiectul a fost disputat cu surle si trambite pentru ca aceste spatii pot deveni o afacere imobiliara si mai ales ca sectii ale Spitalului Neurologie au locatii in zona Timis, cu terenuri foarte valoroase.


?


Proces de mai lunga durata


Consilierul judetean Aurel Ionel a tinut sa precizeze: „Avem datoria pentru a crea locatii noi in care sa se desfasoare un act medical modern. Acesta este un proces de mai lunga durata, dar prin vanzarea loctiilor obtinem bani cu care sa cream locatiile noi”. Consilierul judetean Traian Barbat amentionat ca vanzarea locatiilor puse in discutie ar trebui sa fie aprobata esalonat, in urma unor expertize. Alti consilieri au criticat aceasta initiativa, mai ales Elisaveta Popa, care a sarit in sus si a spus ca se discuta aprins pe aceasta tema fara sa fie stabilita inca locatia unde va fi construit noul spital de urgenta: „Cred ca este prematur sa zicem ca noi vindem spitalele fara sa stim unde construim, cat costa si cred ca este prea repede”.


Aristotel Cancescu a mentionat ca vanzarea nu se va face oricum, ci in baza unor caiete de sarcini care vor ajunge in plen, iar despre locatia noului spital a concluzionat: „Sigur ca spitalul va fi construit la Harman si sunt deja discutii avansate in acest sens”.

Ileana Roseala

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.