Olimpicii brasoveni au fost premiati de CJ

Olimpicii brasoveni au fost premiati de CJ

0 285

In sedinta ordinara din data de 12 decembrie, Consiliul Judetean Brasov a acordat diplome de merit elevilor care au obtinut performante la olimpiadele nationale si internationale. Dupa ce le-au fost inmanate diplomele, olimpicii au trecut pe la casieria Consiliului Judetean Brasov pentru a incasa si premii oferite in bani. Nu este pentru prima data cand consilierii judeteni sprijina invatamantul brasovean si pe elevii sai performanti. Interesant este faptul ca brasovenii au obtinut titluri olimpice nu numai la stiintele exacte, ci si la limbile straine si alte discipline umanistice.


?


Razvan Cioc, locul I la Olimpiada Internationala


Din Brasov, un singur elev a reusit sa obtina primul loc la o olimpiada internationala. El se numeste Razvan Cioc si este de la Colegiul National „Dr. Ioan Mesota”. A obtinut locul I la Olimpiada Internationala „Medeleev” din Armenia si a mai obtinut medalia de argint la Olimpiada Mondiala din Coreea de Sud. Performanta lui este cu atat mai meritorie cu cat la Olimpiada „Mendeleev” au participat 17 tari, iar la cea din Coreea de Sud, elevi din 63 de tari.


Diploma lui Razvan Cioc a fost ridicata de tatal acestuia, pentru ca elevul era plecat la Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC), unde a primit un premiu substantial in valoare de 94 de milioane lei.


Octavian Polexa, directorul Colegiului National „Dr. Ioan Mesota”, ne-a declarat cu acest prilej: „L-am insotit pe Razvan Cioc la MEC, pentru a nu fi singur la acest eveniment. Sigur ca a fost emotionant si sunt foarte multumit de performantele elevului nostru. Este un copil deosebit si are relatii foarte bune atat cu colegii, cat si cu cadrele didactice”.


La premierea efectuata de Consiliul Judetean au participat 21 de elevi care au obtinut locuri importante la olimpiadele nationale, numarul total al participantilor fiind de 87 de elevi la nivelul judetului Brasov.


?


Cancescu a fost si el olimpic


La inmanarea diplomelor, presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, a fost vadit emotionat si a spus auditoriului ca, in urma cu 35 de ani, primea si el o diploma in calitate de olimpic: „In urma cu 35 de ani eram si eu olimpic la fizica, la Saguna, si iata ca dupa 35 de ani emotia este mare cand, la randul meu, ofer diplome celor mai merituosi elevi ai Brasovului, carora le multumesc ca au dus faima Brasovului pe meridianele lumii”.


?


Cei mai buni dintre cei buni


Stefan Aranyosi, presedintele Comisiei pentru Cultura din cadrul CJ Brasov, care la randul sau este profesor, a tinut sa arate faptul ca totul a fost posibil datorita sprijinului consilierilor judeteni care au sustinut invatamantul brasovean si au facut din aceasta zi o zi festiva: „Avem pe cei mai buni elevi din judetul nostru. Ei sunt buni nu numai la stiinte exacte, ci si la limbi straine si biologie sau alte discipline. II felicit pentru performante si sper ca la anul numarul lor sa fie si mai mare”.


Inspectorul scolar Vasilica Diaconu a tinut sa multumeasca pentru atentia acordata invatamantului si a precizat: „Sunt bucuroasa ca s-a facut o traditie ca elevii nostri sa vina in fiecare an aici si sa fie rasplatiti pentru rezultatele lor. Va promitem ca la anul o sa umplem aceasta sala, iar dumneavoastra o sa stati pe margine”.


Ileana Roseala

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.