Carol al II-lea, Băsescu, Ponta! Ce tripletă paguboasă pentru România!

Carol al II-lea, Băsescu, Ponta! Ce tripletă paguboasă pentru România!

0 210

 PSD a fost si mai este pentru naivi destinatarul unui mesaj fundamental al societăţii româneşti, încă de la Referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu, în anul 2012. Atunci au ieşit la vot peste 8,5 milioane de oameni. 
Şi n-au ieşit pentru pensii şi salarii, ci pentru o miză concretă şi bine precizată – demiterea creatorului Binomului, a celui care a instaurat un sistem diabolic de urmărire a oamenilor şi un mod securist de funcţionare supravegheata a statului.

Referendumul a eşuat din motivele cunoscute, dar dorinţa populară a rămas intactă. Însă, PSD a avut în scurt timp şansa de a împlini aceste aşteptări, preluând guvernarea în toamna aceluiaşi an, alături de PNL. Marea, uriasa decepţie care a uluit întreaga lume a fost, însă, că PSD nu numai că a ignorat mesajul celor care-l aduseseră la putere, dar a procedat exact pe dos, încheind la propriu un pact cu Sistemul.
Şi aici nu e vorba doar de ce au semnat Ponta cu Băsescu, un personaj politic mai nemernic chiar decat Carol al II-lea!

Sigur a fost o mare Mizerie politică, partajându-şi chiar numirile procurorilor şefi, ci mai ales a fost lamentabil tot ceea ce a făcut Guvernul Ponta pentru a întări puterea Binomului: alocări de fonduri directionate, triplări ale unor salarii, detaşări de SRI-şti la ANAF, numiri în funcţii a celor primiţi pe listă de la cumătrul Maior, transformarea justiţiei în câmp tactic, infestarea tuturor instituţiilor cu acoperiţi, apariţia detaşamentelor de secretari de stat proveniţi din garnizoane ş.a.m.d.

Pentru toate acestea, nu doar Ponta şi PSD-ul au plătit un preţ enorm, ci şi întreaga societate românească: Crin Antonescu n-a acceptat trădările şi pactul cu Sistemul făcut de Ponta,mai degraba si comod, s-a retras… USL s-a rupt, a fost inventat Iohannis, iar Ponta a pierdut, previzibil, tot, nu doar alegerile prezidenţiale.

PSD-ul de astăzi are in continuare acest bolovan pe conştiinţă – că n-a îndeplinit mandatul unei imense voinţe populare.
PSD a avut o imensă majoritate după alegerile din 2012 şi, cu toate acestea, puterea lui s-a făcut praf, iar voturile oamenilor au fost călcate în picioare.
Vinovati au fost liderii principali ai PSD care nu vor mai avea niciodata aceasta sansa cinstita! (ddr)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.