După 15 mai se încheie starea de urgență, dar ar putea urma...

După 15 mai se încheie starea de urgență, dar ar putea urma starea de alertă

0 137

Preşedintele Klaus Iohannis a susținut la Palatul Cotroceni, o conferinţă de presă. A fost prima întâlnire a președintelui cu jurnaliștii după aproape două luni. Au fost respectată distanțarea, iar jurnaliștii au primit măști și mănuși, spre deosebire de președintele României, care nu a purtat mască.

Printre multe alte probleme, președintele Klaus Iohannis a abordat și o temă despre care se vorbește mult în ultimele zile : Ce se va întâmpla după 15 mai, cum vor proceda autoritățile? ,,Săptămâna viitoare vom decide dacă continuăm cu stare de urgență sau cu altă formă administrativă”, a răspuns Klaus Iohannis. Altă formă administrativă ar putea fi, după cum se vehiculează, starea de alertă, care este mai ,,blândă”comparativ cu starea de urgență. ,,Legislația secundară aferentă situației în care nu prelungim starea de urgență este aproape gata. Măsurile pe care le vom lua de reducere a restricţiilor vor fi graduale. Totul va depinde însă de evoluția epidemiologică, de situația care va fi în ziua respectivă.”, a precizat preşedintele.

Iohannis a detaliat că, după 15 mai, când se încheie starea de urgenţă, oamenii nu vor putea merge pe stradă în grupuri mari, iar părăsirea localităţii de reşedinţă poate fi realizată dor cu o motivaţie serioasă,  marile festivaluri probabil nu vor avea loc în acest an, iar competiţiile sportive, dacă se vor relua, există o probabilitate mare să fie fără spectatori.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.